hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Çavuşoğlu, Ukraynalı mevkidaşıyla görüştü

    Bakan Çavuşoğlu, Ukraynalı mevkidaşıyla görüştü
    expand
    KAYNAK DHA

    Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile bölgedeki son gelişmelere ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile bölgedeki son gelişmelere ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

    Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede Ukrayna'daki son gelişmeler ele alınmıştır."

    BİDEN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

    Ukrayna krizinde gerilim tırmanırken ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya lideri Vladimir Putin dün akşam saatlerinde telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

    İki lider arasında 62 dakika süren görüşmenin ardından Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Biden’ın, Rusya’nın Ukrayna’yı daha fazla işgal etmesi halinde, ABD’nin müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte kararlı bir şekilde yanıt vereceği ve Rusya’ya hızlı ve ciddi maliyetler getireceği konusunda uyardığı belirtildi. Biden’ın Rusya lideri Putin’e, ABD’nin müttefikleri ve ortaklarıyla tam koordinasyon içinde diplomatik girişime hazır olmasına rağmen, diğer senaryolara da aynı şekilde hazır oldukları konusunda net konuştuğu kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘HİSTERİ ZİRVE YAPTI’

    Kremlin Dış Politika Danışmanı Yury Ushakov ise basın mensuplarına verdiği telekonferans brifinginde, ABD’nin tutumunu “Histeri doruk noktasında” sözleriyle eleştirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow