hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bahar isyancıları" geri adım attırdı

    Bahar isyancıları geri adım attırdı
    expand

    New York'ta "Wall Street'i İşgal Et" sivil girişiminin 17 Eylül'den beri mekan edindiği Zuccotti Park'ta, Amerikalı eylemciler kampı boşaltmak amacıyla yola çıkan New York Belediyesi'ne geri adım attırdı, temizlik ertelendi.

    Zuccotti Park'ta bugün sabah erken saatlerde yapılması beklenen temizliğin ertelendiğinin açıklanmasını zafer olarak değerlendiren göstericilerden bir grup, Wall Street sokağına doğru yürüdü. Ellerindeki çalı süpürgelerle yürüyen gruptan birkaçı polis tarafından gözaltına alındı.

    Sabahın erken saatlerinden itibaren parkın temizlik için boşaltılmasına karşı gelmek için parka toplanan göstericilerin bir kısmının Wall Street sokağına doğru, bir kısmının da Belediye binasına doğru yürüyüşe geçmesinin ardından New York polisi yolları kapadı. Bu arada birkaç göstericinin gözaltına alındığı bildirildi. Polisin bu sıradaki müdahalesi sert oldu. Polisin bazı göstericilerin üzerine motorunu sürdüğü ve yere düşen bir kişinin üzerinden geçtiği görüntülendi.

    Göstericiler ise yine yürüyerek ve sloganlar atarak Zuccotti Parkı'na geri döndü. Zuccotti Parkında temizliğin ertelenmesini zafer olarak değerlendiren "Wall Street'i İşgal Et" hareketi eylemcileri bugün parkta "3 binden fazla kişinin toplandığını ve bunun da halkın Wall Street karşısında üstün geldiğini ispatladığını" açıkladı.

    Öte yandan yarın hem New York'ta hem de pekçok eyalette "eylem günü" olduğunu duyuruldu. New York'ta yarın Times Meydanında büyük bir protesto gösterisinin yapılması bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow