hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayalon'un son marifeti Youtube'da

    Ayalonun son marifeti Youtubeda
    expand

    "Alçak koltuk" krizi ile diplomasiye kaba yöntemler kazandıran İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un yeni atağı ise Youtube'a yüklediği video.

    Filistin'in, Birleşmiş Milletler'de devlet olarak tanınma oylamasına günler kala Ayalon, video ile barış sürecinin bağımsızlığının suçunu Filistinlilere yükledi.

    İsrail son dönemdeki şahin politikalarının mimarlarından biri olan Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, BM'deki Filistin oylaması öncesinde Youtube'a yüklediği video ile gündemde. Ayalon, "Barış Süreciyle İlgili Gerçekler" adlı video ile "barış sürecindeki başarısızlığın nedeninin Filistinlilerin ve Arapların onyıllardır süren inatçılığı" olduğunu iddia ediyor.

    Ayalon, animasyon teknikleri kullanılarak hazırlanan videoda İngilizce konuşuyor ve konuşmasının Arapça, İspanyolca, Fransızca, Rusça ve Almanca altyazıları bulunuyor. Ayalon, konuşmasında, İsrail'in varlığını kabul eden Filistin Kurtuluş Örgütü'ne suçlamalar yöneltiyor ve "İsrail'i ortadan kaldırmak amacında" olduğunu ileri sürüyor.

    Videoda "Filistinliler, tanınmak için Birleşmiş Milletler'e giderken sözde 'işgal'i bahane ediyorlar ancak gerçekler bunu yalanlıyor" diyen Ayalon, aldığı tepkilerin olumlu olduğunu söylüyor.

    Ayalon yaklaşık iki ay önce de "Batı Şeria'yla İlgili Gerçekler" adlı bir video yayınlamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow