Avustralyalı çevreciler rahat bir nefes aldı

Avustralyalı çevreciler rahat bir nefes aldı. 3 Nisan'da karaya oturan ve dünyanın en büyük mercan kayalıklarını tehdit eden Çin gemisi, açığa çekildi. Avustralya, geminin kaptanı ve idare amirini, rotayı değiştirip kazaya sebebiyet verme suçlamasıyla tutukladı.
Dünyanın en büyük mercan kayalığı Avustralya kıyısındaki Büyük Mercan Resifi.
Resif 2 haftadır tehdit altında, Avustralya ayaktaydı. Tehdidin adı, resif üzerinde kayalıklara oturan ve petrol sızdırmaya başlayan Çin gemisiydi.
Ancak Avustralya ve çevreciler sonunda rahat nefes aldı. Çin gemisi resiften tamamen çekildi.
Geminin kaptanı ile idare amiri tutuklandı.
Çin gemisinin yetkilileri 3 Nisan'da geminin karaya oturmasından sorumlu tutuluyor. Geminin rotasına uymayarak kazaya sebebiyet vermekle suçlanıyor.
İdari amiri, 220 bin dolar para cezası ya da 3 buçuk yıl hapis cezası bekliyor.
Kazanın yankısı büyük oldu, çünkü resif, Avustralya'nın en önemli doğal zenginliklerinden.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde
Ülkenin kuzeydoğusunda 2 bin kilometre boyunca uzanan mercan kayalıkları, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde.
Büyük boyutlarda petrol sızıntısının sebep olabileceği bir felaketin eşiğinden dönüldü, ancak resif, kazayı hasarsız da atlatamadı.
Çevre gönüllüleri, geçen süre içinde, resife yayılan 3-4 ton yakıt ve yakıtı dağıtmak için kullanılan kimyasalların izlerini silmeye çalışıyor.
Gemi, resifte bir kilometre uzunluğunda bir yarık açmıştı. Şimdi o yarık boyunca mercan büyümeyecek.
Mercanların içinde yaşayan canlılar da o bölgede barınamayacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!