Avrupa yolunda ‘Ölüm Geçidi’nden geçerken
“Passo della Morte” (Ölüm Geçidi) İtalya’nın kuzeyinden Avrupa’ya ulaşmaya çalışan göçmenler için son engel. Foto muhabiri Federico Scoppa, Afgan göçmenlere bu tehlikeli geçitte eşlik etti.
Haberin Devamı
Ormanda
/

Polis tarafından takip edilmekten korkan Afgan gençlerden oluşan küçük bir grup, Fransa’ya doğru Ölüm Geçidi’nin yaklaşık 12 kilometrelik tehlikeli dağ yolunu yürümeye başlıyor.
Tehlikeli rota
/

Mülteciler, İtalya’daki Ventimiglia kasabası ile Fransa’daki Menton kenti arasındaki sınırı karayolu tünellerinden geçerek, demiryolu raylarından yürüyerek veya kayalık dağı tırmanarak geçiyor. Hangisini tercih ederlerse etsinler yolculuğun bazen vahim sonuçları olabiliyor.
Haberin Devamı
Yüksek hız, düşük görüş mesafesi
/

Birçok mülteci çiti atlayarak bu tehlikeli otoyola giriyor. Buradan hayatlarını riske atarak tünelden geçiyorlar.
Doğaya güvenmek
/

Ölüm Geçidi’ni seçenler genellikle güzergahı bilmeden, yiyecek ve içecek temin etmeden yola koyuluyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Eskiyen giysileri geride bırakırken
/

Mülteciler eski çiftçilerin depolarını sığınmak, dinlenmek veya dağdan geçmeden önceki akşam beklemek için kullanıyor. Ayrıca görünümleri Fransız polisinin dikkatini çekmesin diye burada yeni kıyafetler giyerek eskileri geride bırakıyorlar.
‘Peace’ (Barış) yolu gösteriyor
/

İtalya ile Fransa arasındaki sınır çitine asılan ve uluslararası dayanışmayı simgeleyen bu ‘barış’ bayrağı insanlara yol gösteriyor. Fransa hükümeti, İtalya’dan göçü durdurmak için II. Dünya Savaşı’ndan sonra bu tel örgüyü çekti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Plan yapmak
/

Genç mülteciler Menton’a hangi yoldan gideceklerini belirlemeye çalışıyor. Ölüm Geçidi’nin en yüksek noktası yaklaşık 300 metre. Göçmenler genellikle Fransa’ya girdikten sonra yakalanıyor ve İtalya’ya geri gönderiliyorlar.