Avrupa Konseyi'nden OHAL açıklaması

Avrupa Konseyi'nden yapılan açıklamada, "OHAL süresinin tekrar uzatılmamasından ve bu sürecin sona ermesinden memnuniyet duyuyoruz." denildi.
Avrupa Konseyi, Türkiye'de olağanüstü halin (OHAL) tekrar uzatılmaması yönünde karar alınmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.
AA muhabirine açıklama yapan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Sözcüsü Daniel Holtgen, Avrupa Konseyinin sürekli olarak OHAL'in kaldırılması yönünde çağrıları olduğunu anımsatarak, "OHAL süresinin tekrar uzatılmamasından ve bu sürecin sona ermesinden memnuniyet duyuyoruz." dedi.
Avrupa Konseyinin terörle mücadele kapsamında hazırlanan kanun tasarılarının farkında olduğunu aktaran Holtgen, "Genel Sekreter Thorbjorn Jagland, bu çerçevede düzenlenen tüm mevzuatın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'yle uyumlu olması gerektiğini kaydetmektedir." diye konuştu.
Holgten, Avrupa Konseyinin Türkiye'ye gerekli desteği sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.
OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun da hızlı şekilde başvuruları değerlendirmeye devam etmesi gerektiğinin altını çizen Holgten, bu şekilde başvuruların gözden geçirilebileceğini ve kararların verilebileceğini sözlerine ekledi.
SON DAKİKA
-
21. 45
Beyaz Saray'dan Umman'daki görüşmeye ilk yorum
-
21. 43
SON DAKİKA ÇILGIN SAYISAL LOTO SONUÇLARI AÇIKLANDI 12 NİSAN 2025 | Çılgın Sayısal Loto sonuçları nasıl öğrenilir? Sonuç sorgulama ekranı!
-
21. 36
Tarih belli oldu! Bahar havası geri geliyor: Sıcaklıklar artacak!
-
21. 30
Havacılıkta yeni kurallar: Biniş kartı ve check-in tarih oluyor
-
21. 24
Emine Erdoğan, Antalya'da lider eşlerine Anadolu'nun kültürel mirasını tanıttı
-
21. 01
SON DAKİKA | Minguzzi ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı
EN ÇOK OKUNANLAR
Kızıl Gezegen'den yeni sismik veriler elde edildi
İlk adımı kim atacak? Trump telefon bekliyor, Şi’den ses yok...
Orta Doğu'da ve dünyada tansiyon yüksek! Türkiye'den İran'a 5 kritik uyarı
El Salvador: "ABD'den sınır dışı edilen çete üyeleri rastgele seçilmiyor" dedi... 'Yazım hatası' iddiaları...
ABD’de Demokratlar kampanya başlattı: Elon Musk'ı kovun