hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Assange ABD ile anlaştı, serbest kaldı

    KAYNAKAFP

    Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak ve Afganistan'da işlediği savaş suçlarını ifşa eden Wikileaks kurucusu Julian Assange, ABD ile yapılan anlaşma sonrasında serbest bırakıldı. İngiltere'de 5 yıldan fazladır bir hapishanede tutulan Assange, ülkesine döndü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    WIKILEAKS'İN KURUCUSU "CASUSLUĞU" KABUL EDECEK

    Wikileaks'in kurucusu Julian Assange ve ABD anlaştı. Anlaşmaya göre Assange, Amerikan ulusal savunma belgelerini elde etmek ve ifşa etmek için komplo kurma suçunu kabul edecek. Bu anlaşma kapsamında İngiltere'de hapis yatan Assange serbest bırakıldı. Ülkesi Avustralya'ya döndü.

    Assange ABD ile anlaştı, serbest kaldı

    Irak ve Afganistan'da ABD'nin işlediği savaş suçlarını ifşa eden Assange, 5 yıldan fazladır İngiltere'de bir hapishanedeydi. ABD'ye iade edilmemek için büyük mücadeleler veren Assange artık özgür. İngiltere'den de ayrıldı. Özgür kaldığı anlar Wikileaks tarafından paylaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Wikileaks'in kurucusu Assange, bazı belgeleri imzalıyor. İmza sonrasında ise kendisini ülkesine götürecek uçağa biniyor. ABD Adalet Bakanlığı’nın mektubu ve Assange'a yönelik suçlamaların olduğu belgeler de paylaşıldı. Assange, tek bir suçlamayı kabul edecek.

    Assange ABD ile anlaştı, serbest kaldı

    Kuzey Meriana Adaları'ndaki bir mahkemede görülecek duruşmada anlaşmanın sonuçlanması bekleniyor. Bunu yanı sıra hapis yattığı süre göz önüne alınarak Assange, ABD'de hapis yatmayacak. Eşi Sarah Assange da destek olan herkese teşekkür etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow