hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aşırı sıcaklar dayanılmaz seviyede! Şehirleşme sıcaklığı nasıl etkiliyor?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Aşırı sıcaklar dayanılamaz seviyelere geldi. Geceleri nem oranı yüzde 100’lere yaklaştı. Özellikle binaların yoğun olduğu yerlerde bu sıcaklık daha da fazla hissediliyor. Şehirleşme sıcaklığı nasıl etkiliyor? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Arife Yılmaz, Prof. Dr. Orhan Şen ile birlikte aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prof. Dr. Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı;

    “Büyükşehirin içinden yayın yapıyoruz. Asfalt bir taraftan, gökdelenler bir taraftan, camlı binalar bir taraftan... Termometre ile ölçtüğümüzde 42 dereceyi gösteriyor. Bu ölçülen sıcaklık. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ölçtüğü derece 32 derece. Neredeyse 10 derece fark ediyor. Her taraf camlı bina, asfalt ve gökdelen. İki-üç yeşillik var. Gölgede ölçülen ve burada ölçülen sıcaklık 10 derece değişiyor. Bu sıcaklığın üzerine hissedilen derece ile 2-3 derece ekleniyor.

    Gece ise nem yüzde 95’lere varıyor. Nemin minimum sıcaklıkta ölçüldüğü saatler gece yarısından sonra oluyor. Salı günü yağışlar geliyor. Sıcaklık 36’dan 31 dereceye düşecek. Nem hala var. Çatalca taraflarında bugün geçici bir yağış olacak”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow