"Artık tolerans gösteremeyiz"

ABD Başkanı Barack Obama, ilkokula düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili olarak, "Bu trajedilere artık tolerans gösteremeyiz" dedi.
ABD'nin Connecticut eyaletinde silahlı saldırı düzenlenen Sandy Hook ilkokulunda hayatını kaybedenler anısına Newtown Lisesi'nde tören düzenlendi.
Törende, Müslüman, Yahudi, Hristiyan ve diğer inanç gruplarından din adamları kendi dini metinlerinden bölümler okudu.
Dualardan sonra bir konuşma yapan ABD Başkanı Barack Obama, ailelerin ve yöneticilerin birinci görevinin çocukları korumak olduğunu belirterek, "Çocuklarımızı koruyamazsak diğer hiçbir işi doğru yapamayız. Millet olarak görevimizi yaptığımızı söyleyebiliyor muyuz? Çocuklarımızı her türlü tehlikeden koruyabildiğimizi dürüstçe söyleyebiliyor muyuz?" diye sordu.
"Dürüst olmak gerekirse bu soruların cevabı 'hayır" diye konuşan Obama, bu durumu değiştirmeleri gerektiğini dile getirdi.
Bu tür olayların önlenmesi için ülke olarak harekete geçmeleri gerektiğini ifade eden Obama, "Bu trajedilere artık tolerans gösteremeyiz. Bu trajediler artık sona ermeli" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'Yakın depremlerin tahmin edilmesini kolaylaştırabilir' Bilim insanlarından çarpıcı araştırma
Covid-19 aşısı, kalp hastalıklarını artırdı mı? Ezber bozan araştırma: Riski azaltıyor...
Çin'den ABD'ye: Her Türlü Savaşa Hazırız! Sert Çıkışlar Şiddetlendi...
SAVAŞ NEDİR Mİ? Çok şey anlatan o anlar! Her bir kare tokat gibi yüzünüze çarpacak!
Eşi benzeri yok! CNN International yazdı: Mars'a benzeyen tek yer Türkiye'de