hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arınç'ın 'imalı' sözleri kime?

    Arınçın imalı sözleri kime
    expand

    ABD temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Basın gibi zorlu bir işi yapmaya çalışanların ne suçlanmasını, ne de ceza almasını isteriz" dedi. Arınç, başkanlık sistemiyle ilgili olarak da, "Bu, 'benim canım kahve istiyor' demeye benzemez" diye konuştu.

    Washington Büyükelçiliği'nde basın mesuplarına konuşan Arınç, gazetecilerin zarar görmesini istemedikleri için de Türk Ceza Kanunu'nun bazı maddelerine yönelik düzenlemeye gittiklerini söyledi.

    Arınç, "TCK'nın 6 maddesindeki değişikliği, son gelişen olaylar karşısında basın mensupları hakkında gelişigüzel dava açılmasın ve en azından verilecek cezalar tecil kapsamı içinde kalsın diye yaptık" dedi.

    Bülent Arınç, başkanlık sistemiyle ilgili olarak da, "Bu, 'benim canım kahve istiyor' demeye benzemez. Altyapısı olması gereken ve Türkiye'de uzun deneyimlerden sonra niçin böyle bir sistem arayışına girdiğimizi hem hukuken hem siyaseten izah etmeyi gerektirecek bir düşüncedir" dedi.

    Arınç sözlerine "Ben Meclis Başkanlığı yapmış bir insan olarak parlamenter demokratik sistemin Türkiye için daha iyi olduğunu söylemiştim, ama bu kanaatim bana ait bir kanaattir" diye devam etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow