hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara-Şam yakınlaşması YPG'yi korkuttu!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ankara ile Şam arasındaki normalleşme sinyalleri, terör örgütü PKK'nın Suriye’deki kolu PYD/YPG’de endişeye yol açtı. Örgütün başındaki Ferhat Abdi Şahin, "Türkiye dahil tüm güçlerle diyaloğa hazırız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TERÖR ÖRGÜTÜ PANİĞE KAPILDI

    Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığı ve Ankara-Şam hattındaki temasların ardından terör örgütü paniğe kapıldı. PKK’nın Suriye’deki kolu PYD/YPG’nin başındaki ‘Mazlum Abdi’ kod adını kullanan Ferhat Abdi Şahin, Türkiye'den diyalog istedi. Örgüt lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görüşmesinin olabileceği şu günlerde Ankara’ya çağrıda bulundu.

    YPG ELEBAŞI: TÜRKİYE VE TÜM GÜÇLERLE DİYALOĞA HAZIRIZ

    ‘Türkiye dahil tüm güçlerle diyaloğa hazırız’ diyen terör örgütü elebaşı, “Çatışmaların durmasına ve krize siyasi çözüm bulunmasına yol açacak her türlü diyaloğu destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Suriye topraklarının bütünlüğünün korunmasını istiyoruz" ifadelerinin üzerine PYD/YPG elebaşının çağrısı dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son olarak NATO toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a çağrı yapmış, Esad'ı Türkiye'ye davet etmişti. Esad ise Türkiye ile diyaloğa hazır olduğunu ifade etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow