"Ankara ile Vatikan'ın arası daha da gerginleşecek"

Papa Francesco, 1915'te öldürülen din adamı Melki'yi "Ermiş" ilan etmeye hazırlanıyor.
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco'nun, 1915'te Mardin'de öldürülen din adamı Katolik - Süryani piskopos Michaelis Flavianus Melki'yi "Ermiş" ilan etmeye hazırladığı öne sürüldü.
İtalya'nın etkin "La Stampa" gazetesinin haberine göre, bu girişim zaten çok gergin olan Vatikan - Ankara ilişkilerini daha da gerecek.
Bilindiği gibi Ermeni soykırımı ile ilgili tek taraflı sabit görüşleri ile tanınan Papa Francesco, 1915'te Anadolu'da yaşananları tanınması gereken "soykırım" olarak ilan ederek, geçtiğimiz Nisan ayında Roma Sen Piyer Katedralinde Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın da katıldığı bir ayin düzenleyerek Türkiye'nin Osmanlılarca yaşattığı bu faciayı tanımasını istemişti.
Sophia Loren’in erkekleri
Bunun üzerine Ankara iki ülke arasında çıkan kriz sonrası Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı'yı geri çekmişti.
Papa Francesco, öldürülmesinin 100. yılında soykırım kurbanı olarak gördüğü din adamı Melki'nin 29 Ağustos 1915'te yakalanıp bir başka Ermeni-Katolik din adamı Jacques Abraham ile birlikte İslam dinini kabul etmedikleri için kurşuna dizilmelerinin kabul edilemeyeceğini belirterek, Azizler Kongregasyonu'ndan "Ermişlik" payesi dosyasının hazırlanmasını istedi.
Gazeteye göre, Melki için "Ermişlik" töreni büyük bir olasılıkla Ekim ayında Sen Piyer Meydanı'nda gerçekleşecek.
La Stampa, Papa'nın bu kararını halen Ortadoğu'da Hıristiyan azınlıklara karşı gerçekleştirilen cinayetlere ve zulme ses getirebilecek bir tepki olarak yorumladı.
Daha önce de 2001 yılında dönemin Papa'sı 2. Jean Paul, yine Osmanlı tarafından öldürülen Ermeni - Katolik din adamı İgnazio Maloyan'ı "Ermiş" ilan etmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Katy Perry uzayda şarkı söyleyecek! Bezos'un nişanlısı Lauren Sanchez de ekipte yer alıyor...
Kargaların Şaşırtan Zekası! "Artık Bu Yetenek Sadece İnsanlara Özgü Değil"
ABD basınındaki iddialar kafaları karıştırmıştı! Trump'ın sağlık raporu ne diyor?
Netanyahu'nun oğlundan Filistin'i tanıma sinyali veren Macron'a hakaret
ABD basını yazdı: Trump yönetiminden 1 milyon göçmeni sınır dışı etme planı