Almanya Dışişleri Bakanından Mevlüt Çavuşoğlu'na İncirlik yanıtı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Alman vekillerin İncirlik ziyaretiyle ilgili Ermeni soykırımı kararını şart koşarak, "Gerekli adımları atarlarsa ziyareti sağlarız" sözlerine Alman mevkidaşı Frank Walter Steinmeier'den yanıt geldi. Steinmeier, "Ben bunlar arasında bir bağlantı görmüyorum, bunu da Türk mevkidaşıma açıkça söyledim" dedi.
Alman Birinci Kanalı ARD'ye konuk olan Steinmeier, Türkiye'nin Alman vekillerin İncirlik üssünü ziyaretine izin verilmesi için, Alman hükümetinin Federal Parlamento'nun kabul ettiği Ermeni Soykırım tasarısını desteklemediğini açıkça belirtmesi yönündeki beklentilerini geri çevirdi. Steinmeier,"Ben bunlar arasında bir bağlantı görmüyorum, bunu da Türk mevkidaşıma açıkça söyledim" dedi.
Ömer Çelik'ten Almanya'ya tepki
Dışişleri Bakanı olarak Türk yetkililere, Federal Parlamento tarafından İncirlik'te görev yapan Alman askerlerinin görev süresinin uzatılması isteniyorsa, Alman vekillerin üssü ziyaret etmelerinin sağlanması gerektiğini anlatmaya çalıştığını kaydeden Steinmeier, Alman askerlerinin durumunu görme imkanı olmayan milletvekillerinden tezkereye onay vermelerini beklemenin doğru olmayacağını söyledi. Steinmeier, Dışişleri Bakanı olarak görevinin ziyarete izin verilmesini sağlamaya çalışmak olduğunu da belirtti.
Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier'den Türkiye açıklaması geldi
Bakan Çavuşoğlu, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'le düzenlediği ortak basın toplantısında, "Eğer Almanya gerekli adımları atarsa biz ziyareti sağlarız" diyerek, soykırım kararı konusunda beklentileri dile getirmişti.
Çavuşoğlu'ndan İncirlik açıklaması
SPD, milletvekillerine izin verilmemesi durumunda, Aralık ayında süresi dolacak olan İncirlik tezkeresine onay vermeyi düşünmüyor.
Alman Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye'yi "İslami grupların merkezi eylem platformu" olarak görmesi konusuna ise katılmadığını söyledi. Steinmeier, bu tür genelleme yapılmasından yana olmadığını vurguladı. Steinmeier," Türkiye'nin Suriye sorununda kolay bir ortak olduğu kanısında değilim. İstesek de istemesek de, bu çatışmayı yatıştırmak ve sakinleştirmek ve siyasi bir çözüm bulmak için Türkiye'ye ihtiyacımız var" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD Başkanlık Seçimlerinde Kritik Salıncak Eyaletler: Salıncak Eyaletler Nedir?
ABD bugün sandığa gidiyor: Seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta belli olur?
ABD son seçim anketi! Amerika seçimleri kaç gün sürüyor? Amerika seçim sistemi hakkında bilgiler!
İspanya'da sel felaketi: Siyasi tartışmalar başladı
ABD başkanını nasıl seçiyor? En fazla oyu alsa bile seçimi kaybedebilir: İşte sandık sisteminin işleyişi…