Ruhani isim vermeden Türkiye'yi eleştirdi

Rus jetinin düşürülmesine dünyadan tepki gelmeye devam ediyor. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani isim vermeden Türkiye'yi eleştirdi. Diğer yandan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u aradı, ölen pilot için başsağlığı diledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Resmi İrna Ajansı'na konuşan Ruhani, "Kışkırtıcı hareketler ve hukuki sonuçları, olayı başlatanın sorumluluğundadır " açıklamasını yaptı.
Ruhani, aldıkları bilgilere göre uçağın Suriye hava sahası içinde operasyon yaptığını bildiklerini ifade etti.
Sükunet çağrısı yaptı.
Meclis başkanı Ali Laricani de Rus jetinin düşürülmesini "büyük hata" olarak yorumladı.
ABD ve Avrupa'dan gerilimi azaltma çağrısı vardı.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rus mevkidaşı Lavrov'u aradı. Hem ölen pilot için başsağlığı diledi hem de Türkiye ve Rusya'yı sükunet ve diyaloga davet etti.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, gerilimi azaltmak için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade etti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dünyanın en zengin şehirleri listesi belli oldu! Raporda Türkiye detayı: 40 bin 200 dolar milyoneri var…
Elon Musk ve Donald Trump arasında görüş ayrılığı mı? “Tarifeleri geri çekmesini istedi” iddiası…
Türk balı, dünyanın en ünlü lüks mağazasında! 150 gramı için ödenen rakam altın değerinde…
Tarife krizi: Asya ülkelerinin tepkisi ne oldu? Farklı strateji arayışları…
Oval Ofis’te “altın” dönüşüm! Trump'ın yaptığı değişiklikler dikkat çekti...