hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet Şık AP komitesinde konuştu

    Ahmet Şık AP komitesinde konuştu
    expand

    Odatv davasında tahliye edilen gazeteci Ahmet Şık, Türkiye'ye basın özgürlüğü konusunda uyarılarda bulunan Brüksel'in konuğuydu. Şık, Avrupa Parlamentosu'nda, Türkiye'deki gazetecilere yönelik davaları izlemek için kurulan komitede konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet Şık, Brüksel'de 5 kişilik delegasyonla ve liberal grup üyeleriyle buluştu ve sorularını cevaplandırdı. Şık, liberal gruptaki konuşmasını Türkiye saatiyle saat 12.30'da yaptı. Parlamentodaki liberal grup, Ahmet Şık'ı davet ettiği duyurusunda Türkiye'de 100 civarında gazetecinin yazdıkları nedeniyle tutuklu olduğu belirtmişti. Duyuruda "Ahmet Şık, insan hakları ihlalleri ve Türkiye'nin iç politikasına yönelik röportajlarıyla biliniyor" ifadesi kullanılmıştı.

    Gazeteci Şık konuşmasında, Türkiye'de Terörle Mücadele Yasasını ve DGM'lerin yerini alan özel yetkili mahkemeleri eleştirdi, bu mahkemelerin kaldırılması gerektiğinin altını çizdi. Ahmet Şık, zaman zaman yaptığı savunmaya atıfta bulundu.

    Şık, "Ergenekon ve onunla bağlantılı diğer soruşturmaların, Türkiye'de devlet içinde devlet sorununu çözmediğini, Gülen cemaati tarafından hedef alınan herkesi elimine etmeyi amaçladığını" söyledi.

    Türkiye'nin "devlet içinde devlet ile geçmişte yaşanan darbelerle yüzleşme fırsatını kullanamadığını" belirten Ahmet Şık, "Gülen cemaatinin kendisini bir yardım kurumu gibi gösterdiğini ancak polis ve ordu içinde örgütlenme ihtiyacını hissettiğini" söyledi. Şık, "Cemaatin neden devlet bürokrasisi içinde örgütlenmeye çalıştığı gibi bazı sorulara cevap bulmaya çalıştım ama cemaat tarafından hedef alındım" diye konuştu.

    Şık, "Baskıcı bir rejimin kurulmaya çalışıldığının farkındayız, diktatörlükler rastlantısal olarak ortaya çıkmaz" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Parlamentosu'nun Genel Kurulu'nda bugün Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen Türkiye raporu tartışılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow