Afrika Birliği'nden Kaşıkçı açıklaması

Afrika Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Quartey Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklama yaptı. Quartey, Kaşıkçı olayıyla ilgili, "kabul edilemez ve dehşet verici" yorumunda bulundu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Afrika Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Thomas Kwesi Quartey, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin “kabul edilemez ve dehşet verici” yorumunu yaptı.
Kaşıkçı cinayetinin üzerinden haftalar geçmesine rağmen hiçbir resmi açıklama yapmayan Afrika Birliğinden konuya dair ilk yorum geldi.
Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’daki Afrika Birliği Genel Merkezi'nde Azerbaycan tarafından düzenlenen bir resepsiyona katılan Quartey, Kaşıkçı cinayetine ilişkin bir soru üzerine, “(Cinayet) Kabul edilemez ve dehşet verici.” dedi.
Afrika Birliği Sözcüsü Ebba Kalondo ise daha önce konuya ilişkin kendisine yöneltilen soruları cevapsız bırakmıştı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Güney Kore'de tatbikat esnasında büyük hata: Savaş uçakları yanlışlıkla köyü bombaladı!
Ukrayna-Rusya savaşı bitecek mi? Zelenskiy'den çarpıcı sözler: Bir plan hazırlıyoruz..."
'Yakın depremlerin tahmin edilmesini kolaylaştırabilir' Bilim insanlarından çarpıcı araştırma
Covid-19 aşısı, kalp hastalıklarını artırdı mı? Ezber bozan araştırma: Riski azaltıyor...
Çin'den ABD'ye: Her Türlü Savaşa Hazırız! Sert Çıkışlar Şiddetlendi...