Afrika Birliği başkanı Güney Afrikalı Dlamini oldu

Afrika Birliği'nde aylardır süren açmaz sonunda çözüldü ve birliğin başkanlığına Güney Afrikalı Nkosazana Dlamini seçildi. Dlamini-Zuma böylece birliğin başkanlığına seçilen ilk kadın oldu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Dlamini-Zuma Etiyopya'da düzenlenen seçimde birliğin eski temsilcisi Gabonlu Jean'a Ping ile yarıştı.
Kıtada hakim olan diller oyların dağılımında büyük rol oynadı. Fransızca konuşanlar Ping'i, İngilizce konuşanlar Dlamini-Zuma'yı destekledi.
Güney Afrika İçişleri Bakanı Dlamini-Zuma yapılan 3'üncü tür oylamada 54 üye ülkeden 37'sinin desteğini aldı ve yüzde 60 çoğunluğu elde etti.
Güney Afrika cumhurbaşkanının eski eşi Dlamini daha önce ülkesinde dışişleri ve sağlık bakanlığı görevlerinde bulundu.
Muhalifleri Zuma'nın zaferini, büyük ülkelerin Afrika Birliği'nin başkanlığını üstlenmemesi geleneğine aykırı olarak görüyorlar.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'Yakın depremlerin tahmin edilmesini kolaylaştırabilir' Bilim insanlarından çarpıcı araştırma
Covid-19 aşısı, kalp hastalıklarını artırdı mı? Ezber bozan araştırma: Riski azaltıyor...
Çin'den ABD'ye: Her Türlü Savaşa Hazırız! Sert Çıkışlar Şiddetlendi...
SAVAŞ NEDİR Mİ? Çok şey anlatan o anlar! Her bir kare tokat gibi yüzünüze çarpacak!
Eşi benzeri yok! CNN International yazdı: Mars'a benzeyen tek yer Türkiye'de