hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adres: Varşova... "CIA ve MOSSAD görüşmesi" iddiası!

    Adres: Varşova... CIA ve MOSSAD görüşmesi iddiası
    expand

    Axios’un son dakika haberinde yer alan iddialara göre, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William J. Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdülrahman El Tani ve İsrail gizli servisi MOSSAD'ın şefi David Barnea ile Polonya’nın başkenti Varşova’da bir araya gelecek. Bugün gerçekleşeceği öne sürülen görüşmede, rehine takası masada olacak…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Axios haber sitesine konuşan İsrailli ve ABD'li kaynaklar CIA Başkanı Burns'ün, Katar Başbakanı ve Mossad Başkanı ile rehine takasını görüşmek için Polonya'da bir araya geleceğini söyledi.

    Haberde yer alan iddialara göre, görüşmenin bugün gerçekleşmesi bekleniyor.

    Geçici ateşkesin ardından dünyadan gelen tepkilere rağmen saldırı emrinden vazgeçmeyen İsrail Başbakanı Netanyahu, rehine ölümlerinin ardından Hamas'la yeni görüşmeler yapılabileceğinin sinyalini vermişti. 

    Cumartesi günü bir basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, "Katar'a yönelik ciddi eleştirilerimiz var. Bunları vakti gelince duyacaksınız ama şu anda rehinelerimizi kurtarmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Geçen hafta İsrail basınında yer alan haberlerde MOSSAD şefinin yeni rehine anlaşması için Katar'la müzakereler yürütmesine Netanyahu'nun liderlik ettiği savaş kabinesi tarafından izin verilmediği iddia edilmiş, Doha ziyaretinin iptal edildiği öne sürülmüştü.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow