hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'yi sarsan silahlı saldırı! Ailesi aylar önce yetkilileri uyarmış...

    ABDyi sarsan silahlı saldırı Ailesi aylar önce yetkilileri uyarmış...
    expand
    KAYNAK DHA

    Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Maine eyaletinde silahlı saldırı düzenleyerek 18 kişiyi öldüren ve sonrasında ölü bulunan Robert Card'ın ailesi, saldırıdan 5 ay önce polisi uyardığı açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’nin Maine eyaletinde Robert Card adlı silahlı saldırgan, 18 kişinin ölümüne ve 13 kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra kaçmış, güvenlik güçleri Card'ı iki gün sonra ölü olarak bulduklarını duyurmuştu. Maine eyaletindeki Sagadohoc kenti Şerifi Joel Merry, dün yaptığı açıklamada Card’ın ailesinin 5 ay önce kendilerine ulaştığını, onun akıl sağlığı problemlerinden ve silahlara erişiminden endişelendiklerini aktardı.

    ABDyi sarsan silahlı saldırı Ailesi aylar önce yetkilileri uyarmış...

    SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLDUK

    Şerif Merry, uyarı sonrası Robert Card’ın yedek asker birliğinin komutanıyla iletişime geçme dahil olmak üzere birçok kez Card’ın evine gittiklerini ifade ederek sürecin takipçisi olduklarının altını çizdi. Card'ın evini ziyaret eden polis Card'ın erkek kardeşinin kendilerine "Card'ın erişebildiği tüm silahları güvence altına almak için çalışacağını" söylediğini belirtti. Şerif, Card'ın komutanının onun tedavi görmesi konusunda kendilerine güvence verdiğini, iyileşmesi için ona zaman tanıdıkları cevabı aldıklarını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow