ABD’nin Havana Büyükelçiliğinde ‘sonik saldırı’ şüphesi

ABD’nin Havana Büyükelçiliğinde, sonik saldırı şüphesiyle gizemli bir şekilde işitme kaybına uğrayan diplomatların sayısının en az 16 olduğu bildirildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, yaptığı açıklamada, Küba’daki ABD Büyükelçiliğinde çalışan en az 16 Amerikalı hükümet yetkilisinin ve büyükelçilik çalışanının ciddi işitme kaybı dahil, çeşitli sağlık semptomları yaşadığını bildirdi.
Diplomatların maruz kaldığı saldırı hakkında ellerinde henüz net bilgi bulunmadığını söyleyen Nauert, soruşturmanın ABD’nin ilgili kurumları tarafından sürdürüldüğünü söyledi. Büyükelçilik çalışanlarına ABD’de ve Küba’da sağlık desteği verildiğini sözlerine ekleyen Nauert, “Bu, geçmişte yaşamadığımız bir şey” dedi.
Diplomatların sağırlığa yol açabilen bir tür sonik cihaz ile saldırıya uğradığı iddia ediliyor. Küba Dışişleri Bakanlığı, şüpheli bulunan saldırı hakkında yaptığı açıklamada, ABD ile işbirliği yaptıklarını belirterek, “Küba topraklarında akredite edilmiş diplomatik yetkililere veya ailelerine karşı herhangi bir eylemde bulunulmasına asla izin verilmeyecek” denilmişti.
SON DAKİKA
-
10. 12
İngiltere'den 'savaş' hazırlığı! Starmer “tehditler acil” diyerek duyurdu: Denizaltılar, uçaklar, füzeler…
-
10. 12
SON DAKİKA MAYIS ENFLASYON VERİLERİ: TÜİK Mayıs Ayı Enflasyon Oranı Kaç Oldu? ÜFE, TÜFE, 5 Aylık Enflasyon Farkı Ne Kadar? TÜİK Açıkladı
-
10. 00
HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI 2025: Kira zammı (TEFE-ÜFE) ne kadar oldu? Ev sahipleri ve kiracılar için kritik tarih!
-
10. 00
TÜİK ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI! Mayıs ayı enflasyon oranları ne oldu?
-
09. 59
14 yaşındaki çocuğa şantaj yoluyla taciz! Mide bulandıran mesajlar ortaya çıktı
-
09. 36
İstanbul'daki Rusya-Ukrayna görüşmesi... Çırağan'da hangi başlıklarda anlaşmaya varıldı? Liderler zirvesi hazırlığı...
EN ÇOK OKUNANLAR
Uyurken Yalnız Değilsiniz! Bu 8 Bacaklılar Yüzünüzde Dolaşıyor…
Kediniz Sizi Kokunuzdan Tanıyor Olabilir mi? Yeni Araştırma Cevapladı
Paris Saint-Germain şampiyon oldu, Fransa sokakları karıştı: 2 ölü, yüzlerce gözaltı
Rusya-Ukrayna müzakerelerinin 2. turu: Bu kez İstanbul’dan barış çıkar mı?
Elon Musk'ın gözü neden morardı? Söylentiler aldı başını gitti: 'Aşk üçgeni' iddiaları...