hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li senatörden suikastın ön raporu: "Gizli Servis toplantıya katılmadı"

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD’li Senatör Ron Johnson, ABD Başkan adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişimi ile ilgili ulaştığı ön bulguları kamuoyuna açıkladı. 5 maddelik raporda olası bir güvenlik zafiyetine dikkat çekildi. O raporun detaylarında başka hangi bulgular var? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'Lİ SENATÖRDEN SUİKASTIN ÖN RAPORU

    Suikasta giden yolda ihmalleri ve şüpheli durumları inceledi. Başkan adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin yankıları sürerken, ABD’li Senatör Ron Johnson olay ile ilgili ulaştığı ön bulguları kamuoyuna açıkladı.

    Güvenlik zafiyetini araştırmak üzere federal ve yerel hükümet yetkilileriyle görüşen Senatör Johnson ve ekibi, raporu sosyal medya platformu X üzerinden yayınladı.

    1. Gizli Servis'in Toplantıya Katılmaması

    Raporun 1. maddesinde "Gizli Servis’in, olay günü yerel özel tim SWAT ve keskin nişancılara yönelik sabah toplantısına katılmadığı belirtildi. Toplantıda ekiplerin güvenlik sorumluluklarına ilişkin görevlendirmenin yapıldığı kaydedildi. Gizli Servis’in toplantıya neden katılmadığının ise sebebinin bulunamadığına" raporda yer verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2. İletişim Eksiklikleri

    Senatör Johnson raporunun ikinci maddesinde "Yerel kolluk kuvvetleri olay günü iletişimin uyumlu olmadığını belirtti. Gizli Servis ile doğrudan bağlantı kurulmadığını'' belirtti.

    3. Şüphelinin Önceden Tespiti

    Üçüncü madde de ise yerel kuvvetlerin "Suikastı gerçekleştiren Thomas Crooks'un keskin nişancılar tarafından önceden elinde telemetre ile görüldüğü kaydedildi. Merkeze bilgi geçildiği ve Gizli Servis'in de bu bilgiden haberdar olduğunun altı çizildi. Gizli Servis'in şüphelinin konumu için detay istediği" ifadelerine yer verildi.

    4. Yüz Tanıma Sorusu

    Bulgular içinde cevabı olmayan bir soru ise saldırganın "fotoğrafının neden yüz tanıma için Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ATF)'ye gönderildiğiydi."

    5. Keskin Nişancı Planı Değişikliği

    Gizli Servis'in keskin nişancı planını neden değiştirdiğinin de belirsiz olduğu raporda şüphe ile yaklaşılan bir diğer başlık "Yerel kolluk kuvvetlerine göre Gizli Servis başlangıçta mitinge keskin nişancı göndermeyi planlamıyordu. Yerel birimler Gizli Servis'in planını değiştirdiğini ve iki keskin nişancı timi göndermeye karar verdiğini mitingden en az bir gün önce öğrenmişti. Raporda Gizli Servis’in planını neden değiştirdiğinin 'belirsiz' olduğu" kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow