AB'den ''vize serbestisi'' açıklaması

Avrupa Birliği ile vize serbestisi sürecinde restleşme devam ediyor. Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini eleştirdi. ''Koşulların yerine getirilmesi önemli, yoksa anlaşma olmaz'' dedi. Ama ''Terörle mücadele yasasının değiştirilmemesi süreci öldürmüyor'' diye de ekledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Juncker, Almanya'da bir basın toplantısında konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılmasına üstü kapalı atıfta bulundu. ''Türk hükümetiyle anlaşmaya varıldı, Başbakan'ın gidişi AB ve Türkiye arasındaki anlaşmaların yok sayılması anlamına gelemez'' dedi.
AB Komisyonu Başkanı sert eleştirilerini sürdürdü. "Eğer sayın Erdoğan Türklerin Avrupa'ya vizesiz seyahat hakkını vermek istemiyorsa, bunu Türk halkına kendisi açıklar. Benim sorunum değil, onun sorunu" ifadelerini kullandı.
Ama Avrupa Komisyonu'na göre, Ankara'nın terörle mücadele yasasını değiştirmemesi süreci öldürmüyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!
Mahkumlarla poz, operasyonu ifşa... ABD, Kristi Noem'i konuşuyor: "Bakan mı fenomen mi?"