AB’den vize açıklaması: Böyle giderse 2018’e sarkar

Avrupa Birliği yetkililerine göre, Cumhuriyet gazetesi ve basına yönelik operasyonlar 2017'de başlaması öngörülen vize serbestisini olumsuz etkileyecek. Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Graf Lamsdorf, "Gazetecilerin tutuklanması nedeniyle vize serbestisi 2018'e kalabilir" dedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Alman Bild gazetesine konuşan Lamsdorf, idam tartışmaları, basın ve muhalefete yönelik baskıları eleştirerek, "Bu durumda vize serbestisi 2017'de de gerçekleşmez ve bu tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hatası olur" diye konuştu.
AB muhafazakar grup (EVP) milletvekili Herbert Reul de benzer açıklamada bulundu. Reul,"Erdoğan böyle devam ederse, vize serbestisi uzak bir geleceğe sarkar" ifadelerini kullandı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Mahkumlarla poz, operasyonu ifşa... ABD, Kristi Noem'i konuşuyor: "Bakan mı fenomen mi?"
Biden'dan görevi devrettikten sonra kamuoyu önünde ilk açıklama: Trump'a "soygun" suçlaması...
Nükleer müzakereler... ABD'nin İran'a teklifi belli oldu: İsrail’i rahatsız eden yaklaşım...
İsraillilerin o ülkeye girişi yasaklandı! Karar Facebook'tan duyuruldu...
ABD’li yetkili Witkoff ve Putin arasında geçen ‘zorlu’ görüşme: Rus lider ‘kalıcı barış’ istiyor ama şartları var…