AB'den Türkiye'ye olumlu sinyal

Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Türkiye'nin AB müzakerelerinde bu sene önemli ilerlemeler beklediğini söyledi.
AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, "Bu sene müzakerelerde ilerleme kaydedilebilir" dedi. Berlin'de Reuters'a röportaj veren Füle, Ankara'nın çözüm sürecinin ve yargı reformlarının Brüksel'de olumlu karşılandığını söyledi. Ayrıca vize muafiyeti için görüşmelerin süreceğinin de sinyalini verdi.
Kıbrıs sorununa da değinen Füle, Güney Kıbrıs'a vetoyu kaldırması çağrısı yaptı ve Ankara'ya da ''Güney Kıbrıs'a limanları açın'' çağrısında bulundu.
Füle, AB üyesi ülkelere de Türkiye'nin reform çabalarını kabul etmeleri ve Ankara'yla müzakerelerin daha ciddi yürütülmesi gerektiğini söyledi.
Bu sene 4 müzakere faslının daha açılmasını öngören Füle, özellikle ''temel hak ve özgürlükler'' konusunda Türkiye'nin önemli yol katettiğini ifade etti. Füle, bu başlığın açılması halinde Ankara'nın reform sürecini hızlandırabileceği görüşünde.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump'ın yüzde 50 tarife tehdidine Çin'den yanıt geldi: Eğer ABD ticaret savaşında ısrar ederse...
Tarife gerilimi sürerken, Moskova'da kritik 'nükleer' görüşme: Rusya, Çin, İran bir araya geliyor...
Lüksemburg'da bu soruya yanıt aranacak: AB, ABD'nin tarifelerine misillemede bulunacak mı? "Küresel ticaret sisteminin paradigma değişimi"
Küresel piyasalar kırmızıya döndü, Trump vergileri ‘ilaç gerekli’ diyerek savundu! 'Ekonomik nükleer kış' uyarısı…
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru! Aylar sonra en büyük saldırı...