AB'den İran'a ilave yaptırım kararı

AB dışişleri bakanları, insan hakları ihlalleri nedeniyle İran'a yaptırımları sıkılaştırdı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Brüksel'de toplanan dışişleri bakanları Tahran yönetimine uygulanan yaptırımları 12 ay daha uzatırken, insan hakları ihlallerinde sorumluluğu bulunan 9 yetkili daha kara listeye dahil edildi.
Böylece AB'nin insan hakları ihlalleri kapsamında mal varlıklarını dondurduğu ve seyahat yasağı getirdiği İranlı yetkililerin sayısı 87'ye çıktı.
AB'nin İran'a, nükleer programı dolayısıyla uygulanan yaptırımlardan ayrı olarak, 2009 seçimlerinin ardından muhaliflere şiddet görüntüleri nedeniyle başvurduğu insan hakları ihlalleri kapsamındaki yaptırımlar yargı erkinin başındaki Sadık Laricani ve devlet televizyonu başkanı Ezatullah Zargami gibi isimleri kapsıyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!