hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de Demokratlar yeni bir aday istiyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Başkanı Joe Biden kasımdaki başkanlık seçimleri için aday kalacağını dile getirse de bazı üst düzey Demokratlar onun bu hafta bitene kadar yarıştan çekilmesini istedi. Yeni bir anket ise Demokratların "Biden’sız kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğuna" işaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ülkemiz için yeni bir vizyon sunabilecek yeni bir adayımız olsaydı daha iyi durumda olacağımızı düşünüyorum ve önümüzdeki birkaç hafta boyunca açık ve adil bir demokratik sürecimiz olursa bunu yapabiliriz." ABD'nin Temsilciler Meclisi’ndeki Demokrat Lloyd Doggett, başka bir aday çağrısını ilk kez kamu önünde dile bu ifadelerle getirdi.

    ABDde Demokratlar yeni bir aday istiyor

    Geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden ve eski ABD Başkanı Donald Trump arasındaki düellonun yankıları sürüyor.

    Biden aday kalacağını dile getirse de bazı üst düzey Demokratlar onun bu hafta yarıştan çekilmesini istedi.

    Biden'ın büyük bir hayal kırıklığı yaşatan performansının zor telafi edilir olduğu vurgulandı. "Ancak yaşanan gerilemenin her halükarda aşılmasının zor olacağını düşünüyorum."

    İsimsiz olarak fikirlerini dile getiren çok sayıda Demokrat da Biden’sız bir seçimin Beyaz Saray için daha başarılı bir sonuç getireceğini vurguladı.

    Düellonun ardından gerçekleşen anketlerde Trump, 6 puan farkla yarışı önde götürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABDde Demokratlar yeni bir aday istiyor

    Yeni bir anket de ayrıca Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i varsayımsal bir eşleşmede Trump'a çok yakın bulduğu ortaya çıktı. Kayıtlı seçmenlerin %47'si Trump'ı, %45'i Harris'i destekledi.

    Harris'e bu soru sorulduğunda ise cevabı adaylık ihtimaline nokta koydu. "Joe Biden bizim adayımız. Trump'ı bir kez yendik ve onu tekrar yeneceğiz. Nokta."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow