ABD'de bebek maması krizi: Biden, Savunma Üretim Yasası'nı yürürlüğe koydu
ABD Başkanı Joe Biden, ülkede bebek maması sıkıntısını gidermek amacıyla Savunma Üretim Yasası'nı yürürlüğe koydu.
Bu, tedarikçilerin diğer müşterilerden önce bebek maması fabrikalarına kaynak sağlamaya öncelik vermeleri anlamına geliyor.
Biden, "Ülke genelinde ebeveynlerin bebeklerine verecek yeterli mamayı bulma konusunda endişeli olduklarını biliyorum" dedi.
ABD'de 1950'de yürürlüğe giren Savunma Üretim Yasası, Başkana, halkın korunmasında ihtiyaç duyulan ürünler için şirketlerden, sözleşme imzalamalarını veya siparişleri tedarik etmelerini isteme yetkisi veriyor.
Yasa ABD Başkanı'na gerektiğinde, fahiş fiyat uygulanmaması için denetim yetkisi de veriyor.
Biden, Savunma Üretim Yasası'nı 2021'de Covid-19 aşısının ülke çapında dağıtımı için de uygulamaya sokmuştu.
Eski Başkan Donald Trump ise bu yasaya dayanarak pandemi sürecinde tıbbi malzeme üretimini hızlandırma çağrısında bulundu.
Biden ayrıca, başka ülkelerde üretilen ve ABD standartlarına uygun bebek mamalarını Savunma Bakanlığı uçaklarıyla ülkeye taşımak için de bir operasyon başlattığını duyurdu.
ABD Gıda ve İlaç Kurumu (FDA) hafta başında yabancı imalatçıların ülkeye mama göndermesini kolaylaştıracak adımlar atmaya hazırlandıklarını açıkladı.
Covid krizi ve Ukrayna'daki savaş nedeniyle tedarik zincirinde aksamalar mama sıkıntısına katkıda bulunurken, Abbott Nutrition'ın ürettiği mamaları kullanan bebeklerde hastalık vakalarının bildirilmesiyle başlayan ürün toplatmalarla Şubat ayında kriz noktasına vardı.
ABD Temsilciler Meclisi de düşük gelirli ailelerin bebek maması almasına yardımcı olmak amacıyla iki yasa tasarısını onayladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Oval Ofis'te Trump Dokunuşları: Neleri Değiştirdi? Biden’ın Gidişini Beklemedi…
Elon Musk, TikTok'a talip olacak mı? Trump’tan yeni açıklama geldi…
Melania Trump’ın şapkasının ardındaki sır… Tasarımcısı konuştu: Ben de bilmiyordum!
ABD’de evcil hayvan mamaları için kuş gribi uyarısı
O ülkedeki yeni salgın doğrulandı! Ölümcül virüs alarmı: Tedavisiz ölüm oranı yüzde 88…