ABD’de bakanlıklar için vekalet görevlendirmeleri yapıldı

ABD'de 20 Ocak'ta yemin ederek resmen göreve başlayan Donald Trump'ın bakanlık ve devlet kurumlarına aday gösterdiği isimler henüz Senato'dan onay almadığı için yerlerine vekiller atandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın, bakanlıklara ve devlet kurumlarına aday gösterdiği isimler görevlerine başlayabilmek için Senato'dan onay beklerken, onay süreci tamamlanana kadar yerlerine vekalet edecek kişiler açıklandı.
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Trump'ın Savunma Bakanı adayı Pete Hegseth, Senato tarafından onaylanana kadar, emekli Deniz Piyade mensubu Robert Salesses Savunma Bakan Vekili görevini yürütecek. Adalet Bakanlığı için aday gösterilen eski Florida Başsavcısı Pam Bondi'nin yerine, vekaleten göç konularında uzmanlaşmış James McHenry atandı.
Trump'ın Hazine Bakanlığı'na aday gösterdiği Scott Bessent göreve gelene kadar, yerine bakanlıkta yetkili David Lebryk vekalet edecek. İç Güvenlik Bakanlığı'na aday gösterilen South Dakota Valisi Kristi Noem'in yerine, Bakanlık'ta Direktör olan Benjamine Huffman vekil olarak görev yapacak.
Trump'ın Sağlık Bakanlığı'na, aşı karşıtlığıyla bilinen Robert F. Kennedy Jr.'ı aday göstermesinin ardından Senato'dan onay bekleyen Kennedy'nin yerine, Bakanlık bünyesinde direktör olarak çalışan Dorothy Fink vekalet edecek. Ticaret Bakanı olarak aday gösterilen Cantor Fitzgerald Üst Yöneticisi (CEO) Howard Lutnick yerine, bakanlıkta çeşitli görevlerde bulunmuş Jeremy Pelter vekil olarak belirlendi.
İçişleri Bakanı adayı iş insanı ve siyasetçi Doug Burgum'un yerine bakanlıkta üst düzey yöneticilik yapan Walter Cruickshank vekaleten atandı. Donald Trump'ın Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörlüğü görevi için aday gösterdiği John Ratcliffe'in yerine Tom Sylvester, Ulusal İstihbarat Direktörlüğüne aday gösterdiği Tulsi Gabbard'ın yerine ise Stacey Dixon vekaleten geçecek.
SON DAKİKA
-
17. 27
EN YENİ BAYRAM MESAJLARI: Ramazan Bayramı En Güzel, Yeni, Anlamlı, Dualı, Ayetli, Hadisli Bayram Mesajları!
-
17. 27
BAYRAMDA MARKETLER AÇIK MI? Ramazan Bayramı'nda marketler kapalı mı? 2025 A101, BİM, ŞOK, MİGROS bayram çalışma saatleri
-
17. 26
OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ? Ramazan Bayramı Otoyollar ve Köprüler Ücretsiz Mi? Hangi Yollar Ücretsiz? Ücretsiz Yollar Listesi
-
17. 25
SON DAKİKA DEPREM: SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU? 29 Mart deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? Kandilli Rasathanesi son depremler listesi!
-
17. 23
OGM KURA ÇEKİMİ CANLI YAYIN! OGM Personel Alımı 2025 Kura Sonuçları Listesi Ne Zaman Açıklanacak?
-
17. 23
İSTANBUL KAPALI YOLLAR: 29 Mart İstanbul'da Hangi Yollar Kapalı? Yollar Ne Zaman Açılacak?
EN ÇOK OKUNANLAR
NATO'nun yıl içindeki en büyük tatbikatının öne çıkan ülkesi Türkiye oldu
Grönland'ı kızdıran fotoğraflar! Vance: Başka seçeneğimiz yok...
ABD'nin çılgın talebi! Rusya ilk kez konuştu! PUTİN: TRUMP CİDDİ!
Putin'den Grönland yorumu: ABD'nin ciddi planları var
Yeni bir sarmal galaksi keşfedildi! Merkezinde süper kütleli bir kara delik var...