hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD ve Güney Kore doğruladı: ''Kuzey Kore Rusya'ya asker gönderdi''

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Savunma Bakanı ve Güney Kore istihbaratı da açıkladı. Her iki ülke de Kuzey Kore'nin Ukrayna'da savaşması için Rusya'ya asker gönderdiğini belirtti. Güney Kore'ye göre Kuzey Kore şu ana kadar 3 bin asker yolladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "RUSYA'DA K.KORE ASKERLERİ OLDUĞUNA DAİR KANIT VAR"

    ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Kuzey Kore'nin Ukrayna ile savaş halindeki Rusya'ya destek için bu ülkeye asker sevk ettiği iddialarını doğruladı;

    ''Rusya'ya giden Kuzey Kore birliklerinin olduğuna dair kanıtlar görüyoruz. Tam olarak ne yapıyorlar? Bunu görmemiz gerek. Bunlar çözmemiz gereken şeyler. Bunlar hakkında daha sonra daha fazla bilgi vereceğiz. Rusya'da Kuzey Kore birlikleri olduğuna dair kanıtlar var.'' dedi.

    Kuzey kore askerlerinin çatışmada nasıl bir rol oynayacakları ve Ukrayna'ya gitmeyi düşünüp düşünmediklerini saptamaya çalıştıklarını kaydeden Austin, "Eğer ortak muharip güç iseler niyetleri Rusya adına bu savaşa katılmaktır. Bu çok çok ciddi bir konu. Bunun sadece Avrupa'ya değil, aynı zamanda Hint-Pasifik'e de etkileri olur" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''BUGÜNE KADAR 3 BİN ASKER YOLLANDI''

    Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, Ulusal Meclis'in istihbarat komitesinde milletvekillerini bilgilendirdi;

    ''Şu an itibariyle, Rusya'ya 1500 ek asker gönderilmiş gibi görünüyor ve Rusya'ya gönderilen Kuzey Koreli asker sayısının şu ana kadar yaklaşık 3 bin olduğunu tahmin ediyor. Daha fazla asker gönderilmiş olması ve bazı tutarsızlıklar olması mümkün olabilir, ancak tahmin ettikleri bu. Kuzey Kore ve Rusya'nın planladığı yaklaşık 10 bin askerin konuşlandırılmasının aralık ayında bir zamanda gerçekleşmesi bekleniyor.''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow