ABD Temsilciler Meclisi 45 günlük kısa vadeli bütçe tasarısı için kararını verdi

ABD Temsilciler Meclisi’nde hükümetin kapanmasını önlemek için yapılan oylama sonucunda 45 günlük kısa vadeli bir bütçe tasarısını kabul edildi.
ABD Temsilciler Meclisi bugün hükümetin kapanmasını önlemek için 2'inci kez oylamaya gitti. Yapılan oylama sonunda kabul edilmesi için meclis üyelerinin 3’te 2’sinin evet oyu vermesi gereken ve yalnızca doğal afet yardımını içeren 45 günlük kısa vadeli bütçe tasarısı 335’e 91 oyla kabul edildi. Hızlı bir sürecin ardından meclise sunulan ve mecliste kabul edilen tasarı, bir sonraki adım olarak ABD’nin 50 eyaletinin her birinden eşit olarak seçilen 2 senatörden oluşan 100 üyeli Birleşik Devletler Senatosu’na sunulacak.
HÜKÜMETİN YARINDAN İTİBAREN KAPANMASI BEKLENİYOR
Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Kevin McCarthy'nin meclis gündemine getirdiği ve federal hükümete ekim sonuna kadar geçici finansman sağlanmasını öngören bütçe tasarısı için dün oylama yapılmış, ancak Cumhuriyetçilerin öncelikleri olan harcamaların kısılması ve sınır güvenliğinin sağlanması gibi konuları içeren bütçe tasarısı, Temsilciler Meclisi'nde 198'e karşı 232 oyla reddedilmişti.
Yeni mali yılda federal hükümete finansman sağlayacak bütçe tasarısının hala yasalaşmaması nedeniyle hükümetin, yarından itibaren kapanması bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!