ABD, Suriyeli muhaliflere yardım yollayacak

Suriyeli muhaliflere ABD'den yeni bir yardım paketi geliyor. Obama yönetimi ABD Kongresi'nden, Suriye'deki ılımlı muhalifler için 500 milyon dolar talep etti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Obama yönetimi, geçtiğimiz aylarda Cenevre'de düzenlenen konferansta Suriye'deki ılımlı muhaliflere daha fazla yardım sözü vermişti. Verilen o sözün adımları atıldı.
Suriye'deki ılımlı muhaliflere askeri eğitim ve teçhizat sağlanması için ABD Kongresi'nden 500 milyon dolar talep edildi.
Amerikan hükümetinin 2015 yılı Denizaşırı Operasyonlar Raporunda bir açıklama yer aldı.
Açıklamaya göre, Suriye'deki ılımlı muhaliflere, Suriye halkının savunulması için askeri eğitim ve teçhizat sağlanması hedefleniyor.
Raporda ayrıca, muhaliflerin kontrolünde olan bölgelerde istikrarın sağlanması ve terör saldırılarının engellenmesi gibi hedefler de yer alıyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!