hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD, Maduro'nun uçağına nasıl el koydu? | Video Haber

    KAYNAKCNN TÜRK

    Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun uçağına, Dominik Cumhuriyeti'nde el koydu. Gerekçe olarak Maduro'nun 'yaptırımları delmesi' gösterildi. Peki, bu nasıl yaşandı? Gelişmeleri CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Adalet Bakanlığı, Maduro'nun yurt dışı seyahatlerinde kullandığı 'devlet başkanlığı' uçağına el koyulduğunu aktardı. Uçağın paravan şirket aracılığıyla alınıp ABD dışına çıkarıldığı ve yaptırımların delindiği savunuldu. Uçak ABD'ye sevk edilirken, Venezuela eylemi 'korsanlık' olarak nitelendirdi.

    ABD, Maduronun uçağına nasıl el koydu | Video Haber

    Gelişmelerin detaylarını anlatan CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, şunları kaydetti:

    "Nicolas Maduro, Florida'da sahte bir şirket açıyor. O sahte şirket, bu jeti 13 milyon dolara satın alıyor ve ABD yasalarına aykırı bir şekilde Venezuala'ya ihraç ediyor. Neden yasa dışı bir şekilde diyoruz Amerikan yasalarına göre, çünkü Amerika'nın Venezuela'ya ve Maduro'ya yönelik birçok yaptırımı bulunuyor. Aslında ABD, farklı bir zamanda Maduro'yu da resmen suçlamıştı. Kara para ticareti, uyuşturucu ticareti gibi suçlamalarla bir iddianame de hazırlamıştı. Deniyor ki bu Karayipler üzerinden Venezuela'ya kaçırıldı. Burada normal bir ticari süreç yürümedi, Venezuela'nın adına da kayıtlı değil diye ortaya çıkmış. Bunu da nereden öğreniyoruz? Dominik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı'ndan. O da bir açıklamada bulunarak, 'ABD, uçağı dolandırıcılık faaliyetleri, yasadışı faaliyetler, mal kaçakçılığı ve kara para aklamayla bağlantılı kanıtlar ve nesneleri aramak üzere el konulmasını bizden talep etti' dedi."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD, Maduronun uçağına nasıl el koydu | Video Haber

    Venezueal Devlet Başkanı Nikolas Maduro'nun tepkisi çok sert oldu. Maduro, "Yasadışı bir şekilde, cumhurbaşkanı tarafından kullanılan bir uçağa el konuldu. Bu adım korsanlıktan başka bir şey değildir. Bunun her türlü verdiği zararı telafi etmek için atacağımız adımlardan çekinmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

    ABD, Maduronun uçağına nasıl el koydu | Video Haber

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Venezuela'da 29 Temmuz'da açıklanan sonuçlara göre Maduro, yüzde 51,20 oy oranıyla devlet başkanlığı seçimini kazanmıştı. Washington yönetimi, seçim sonuçlarını reddeden muhalefeti desteklemişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow