hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD-İsrail arasında silah anlaşmazlığı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin İsrail'e silah sevkiyatını durdurduğunu iddia etmişti. Açıklamalarına ABD'den tepki gelen Netanyahu, tedarikte "dramatik" bir düşüş yaşandığını ve aylardır bunun düzelmesi için görüştüğünü söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail-ABD dünyanın sarsılmaz müttefikleri ancak Gazze Savaşı Washington ile Tel Aviv arasında çatlak oluşturmaya devam ediyor.

    "İSRAİL'E SİLAH SEVKİYATINDA ÇARPICI DÜŞÜŞ OLDU"

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'yi silah tedarikini "durdurmakla" suçladı;

    ''Yaklaşık dört ay önce, ABD'den İsrail'e gelen silah arzında çarpıcı bir düşüş oldu. Haftalarca Amerikalı dostlarımızdan sevkiyatları hızlandırmalarını istedik. Bunu defalarca yaptık. Vurgulamak istiyorum: kapalı kapılar ardında yaptık. Bazı mühimmatlar damla damla geldi, ancak büyük silah kütlesi geride kaldı.'' dedi.

    Bunu duyan ABD Başkanı Joe Biden'ın çok sinirlendiği hatta İsrail ile iki toplantıyı iptal ettiği iddia edildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada yalnız bin kiloluk bombaların tedarikinin durdurulduğu geriye kalanların ise normal seyrinde İsrail'e gönderildiği kaydedilmişti. Netanyahu bunu yalanladı;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Bu durumda aylarca hiçbir değişiklik olmadıktan sonra, bunu halka açık bir şekilde ifade etmeye karar verdim. Bunu yılların deneyiminden ve bu adımın darboğazı gidermek için gerekli olduğunu bilerek yaptım.'' ifadelerini kullandı.

    "BU SORUNUN ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUM" 

    Başbakan Netanyahu, ''İsrail Başbakanı olarak benim görevim, kahraman savaşçılarımızın en iyi savaş araçlarına sahip olmalarını sağlamak için her şeyi yapmaktır. Son günlerde duyduklarım ışığında, bu sorunun yakın gelecekte çözüleceğine umuyor ve inanıyorum.'' şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow