hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD ile İsrail arasında bomba krizi

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin İsrail'e silah ve mühimmat göndermediğini söyledi, tepki gösterdi. ABD'den yanıt gecikmedi. Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Yalnızca bin kiloluk bombalar konusunda endişeliyiz, geriye kalanlar aynı şekilde devam ediyor" dedi. Netanyahu'nun sözlerine öfkelenen Başkan Biden 2 toplantıyı iptal etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bakan Blinken kısa süre önce İsrail'deyken samimi bir görüşme yaptık, ABD'nin savaşın başından beri İsrail'e verdiği desteği derinden takdir ettiğimi söyledim. Ama başka bir şey daha söyledim, yönetimin son birkaç aydır İsrail'e silah ve mühimmat vermemesinin akıl almaz olduğunu söyledim.”

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu böyle tepki gösterdi. ABD'nin İsrail'e silah ve mühimmat vermediğini söyledi. ABD'den yanıt gecikmedi, Dışişleri Bakanı Antony Blinken silah ve mühimmat sevkiyatının aynı şekilde devam ettiğini sadece bin kiloluk bombaların gönderilmediğini söyledi.

    ABD ile İsrail arasında bomba krizi

    Blinken, “Başkan’ın ve bizim bin kiloluk bombaların yoğun nüfuslu bölgelerde kullanılmasıyla ilgili endişelerimiz var. Bunun üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Ancak duruşumuzda bir değişiklik olmadı, ki duruşumuz yine İsrail'in birçok tehdide karşı kendini savunmak için ihtiyaç duyduğu şeye sahip olduğundan emin olmak.” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD ile İsrail arasında bomba krizi

    Buna karşın ABD, 18 milyar dolarlık F-15 satışını onayladı. Tam da bunun üstüne Netanyahu'nun bu video mesajını gören Başkan Joe Biden çok öfkelendi. ABD basınına göre bunun ardından Biden, ABD-İsrail arasında yapılacak olan iki toplantıyı iptal etti.

    ABD ile İsrail arasında bomba krizi

    ABD, İsrail'e bin 800 adet 900 kilogramlık bomba ve bin 700 adet 225 kilogram bombadan oluşan bir sevkiyatı iptal etmiş, bu bombaların sivil nüfusun yoğun odluğu bölgelerde kullanılmasından endişe duyulduğunu ifade etmişti. Özellikle 31 Ekim saldırısında Şifa Hastanesi yakınlarına atılan bin kiloluk bombaların yüzlerce kez sivil nüfus üzerinde kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow