ABD duyurdu! DEAŞ lideri Ebu Yusuf Suriye'de öldürüldü

ABD ordusu, Suriye’de düzenledikleri hava saldırısında DEAŞ lideri Ebu Yusuf ile bir örgüt mensubunun öldürüldüğünü açıkladı.
ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) X hesabından yapılan paylaşımda, ABD güçlerinin dün Suriye’ye hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Paylaşımda, CENTCOM güçlerinin Suriye'nin Deyrizor bölgesinde düzenledikleri hava saldırısında, DEAŞ lideri Ebu Yusuf ile bir örgüt mensubunun öldürüldüğü kaydedildi.
"YALNIZCA UÇAĞIN BULUNMASI HALİNDE ÖDEME OLACAK"
CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla, DEAŞ’ın Suriye’de SDG adını kullanan PKK/YPG terör örgütünün kontrolü altındaki hapishanelerdeki 8 bin mensubunu kaçırmayı amaçladığını iddia ederek bunun için çalışan “lider ve görevlilerin agresif bir şekilde hedef alınacağını” belirtti.
Bu saldırının, daha önce Suriye rejimi ve Ruslar tarafından kontrol edilen bir bölgede gerçekleştirildiğine de dikkat çekildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD ve Rusya heyetleri, Suudi Arabistan'da masaya oturdu: Masadaki 3 önemli başlık arasında 'Karadeniz' var...
Şok Edici Keşif! Piramitlerin Binlerce Yıllık Sırrı Ortaya Çıktı: Metrelerce Derinlikte Bulundu…
Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması dış basında nasıl yankılandı?
Papa'dan 5 hafta sonra ilk görüntü: Hastane önünde kendisini bekleyenleri balkondan selamladı
Gazze'de bombalar susmuyor! İsrail saldırılarında en az 30 Filistinli hayatını kaybetti...