ABD Dışişleri: Görüşmeleri askıya aldık

ABD'de, Suriye krizi hakkında önemli bir karar açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Suriye ile ilgili olarak Rusya ile süren ateşkes görüşmelerinin askıya alındığı duyuruldu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby, Moskova'nın anlaşmada kendisine düşen tarafı yerine getirmediğini söyledi.
Kararın kolay verilmediğini açıkladı.
Rus Dışişleri Sözcüsü, Rusya'nın son günlerde anlaşmayı devam ettirmek için adım attığını, ABD'nin bu kararından dolayı üzüntü duyduklarını açıkladı.
Özellikle Halep'te BM yardım TIR'ının vurulmasından sonra ABD "anlaşmayı durdururum" tehdidinde bulunmuş, Rusya, "ABD duygusal patlama yaşıyor" yanıtını vermişti.
İki taraf arasında terör gruplarının tanımı konusunda anlaşmazlık var.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çin'den Trump'a rest! Telefon yerine misilleme geldi: ABD ürünlerine uygulanan tarifeleri yüzde 84'e çıkardı!
'Panayır striptizcisi' demişti! Şimdilik savaş baltalarını gömdüler! 20 yıllık küslük sona erdi!
10 bin yıl sonra ulu kurtlar yeniden hayatta! Nesli tükenmişti… Bilim insanları detayları açıkladı
Piyasalar kıpkırmızı! Trump ne yapmaya çalışıyor? Yunus Paksoy yazdı
HABER... Hayalleri suya düştü: Netanyahu'ya soğuk duş