hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çarpıcı Gazze raporu: ‘Bir nesli kaybettik!’

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gazze Şeridi'nde İsrail saldırıları sürerken Ürdün'de Gazze oturumu yapıldı. Birleşmiş Milletler'in Filistin Sorumlusu Lazzarini Gazze'de güvenli bir yer olmadığını söyledi. Ürdünlü Bakan Safedi ise "Gazze’de bütün bir nesli kaybettik" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Yüksek Komiseri Philippe Lazzarini, Ürdün'de Dışişleri Bakanı Ayman Safadi'yle buluştu. Gazze Şeridi’nde yaşananları “Gazze Şeridi'nde kesinlikle hiçbir güvenli nokta yok" şeklinde özetledi.

    Lazzarini, Gazze’de milyonların enkaz altında olduğunu söyleyerek “Bugün Gazze'de 18 yaşın altında 1 milyona yakın insan var. Bunların 600 binden fazlası ilkokul ve ortaokul çağında. Hepsi enkaz altında yaşıyor ve çok derin travmalar yaşıyor” ifadelerini kullandı.

    Bakan Safadi ise Gazze’deki saldırıların tarihin en büyük insani felaketi olduğunu ifade ederek “Uluslararası kuruluşların korunmasına yönelik tedbirler kapsamında kendimizi, modern tarihin şimdiye kadar şahit olmadığı eşi benzeri görülmemiş bir insani felaketle karşı karşıya bulacağız” sözlerini kullandı.

    Lazzarini, Gazzelilerin, asla bulamadıkları güvenliği umutsuzca aradıklarını dile getirdi ve “Temel olarak yollarda 350 bin civarında insan var ve hepimizin bildiği gibi, savaşın başlangıcından bu yana neredeyse her Gazzeli dört veya beş defadan fazla yerinden edildi. Gazze Şeridi’nde kesinlikle güvenli bir alan yok” ifadelerine yer verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow