hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    89 yaşındaki kadın Alpler'de 5 gün mahsur kaldı: Yağmur suyu içti, tilkiyle arkadaş oldu...

    89 yaşındaki kadın Alplerde 5 gün mahsur kaldı: Yağmur suyu içti, tilkiyle arkadaş oldu...
    expand

    İtalya'da, Avrupa'nın en yüksek noktası olarak bilinen Alpler'de kaybolan 89 yaşındaki Giuseppina Bardelli'ye 5. günde ulaşıldı. Dağda yaşam mücadelesi veren yaşlı kadının nasıl hayatta kalmayı başardığını ise oğlu anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya'da, Avrupa'nın en yüksek noktası olarak bilinen Alpler'de kaybolan 89 yaşındaki Giuseppina Bardelli, oğluyla mantar toplarken farklı bir yöne gitti ve bir daha geri dönemedi.

    Mantar topladığı sırada yönünü şaşıran yaşlı kadın, 20 metreden aşağı düştü ve 2 kaburgasını kırdı.

    Acil servis ekipleri, arama kurtarma helikopterleri ve dronlar kullanılarak aranan kadın, 5 günün ardından bulundu. Bardelli'nin bulunduğu sırada düşme nedeniyle kırılan kaburgasının akciğerini deldiği öğrenildi.

    Bardelli'nin oğlu Roberto, annesinin su birikinlerinde bulduğu yağmur suyunu içtiğini, yaşlı kadının geceleri ağaç altında uyuduğunu ve üzerini otlarla örttüğünü hatta bir tilkiyle arkadaş olduğunu anlattı.

    Annesini buldukları sırada gözyaşlarını tutamadığını belirten Roberto, hastaneye kaldırılan kadının durumunun iyi olduğunu söyledi.

    TRT Haber'de yer alan bilgiye göre arama kurtarma ekibinden itfaiyeci Silvio Rizzelli, yaşlı kadının, otlarla kaplı bir çukurda bulunduğunu belirtti. Arama çalışmaları sırasında yaşlı kadının bulunduğu çukurdan kendilerini göremediğini söyleyen Rizzelli, “Biz de onu göremiyorduk. Ancak pazar sabahı gelişme oldu” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rizzelli, ''Bayan Bardelli’yi bulduğumuzda yorgun ama aklı başındaydı. Onun yaşındaki bir insanın direnebilmesi şaşırtıcı'' ifadelerini kullandı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow