7 Ekim'den bu yana ilk! Erez Sınır Kapısı insani yardım için açıldı

İsrail, 7 Ekim olaylarının ardından ilk kez Gazze Şeridi’ne insani yardımların girişini artırmak için Erez Sınır Kapısı’nı açtı.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 208 gündür devam ederken, İsrail, 7 Ekim olaylarının ardından ilk kez Gazze Şeridi’ne insani yardımların girişini artırmak için Erez Sınır Kapısı’nı açtı.
BLINKEN'İN İSRAİL ZİYARETİ ESNASINDAN AÇILDI
Erez Sınır Kapısı’nın açılması aylardır Gazze’nin kuzeyinde yaşayan yüz binlerce sivile insani yardımların ulaştırılması için uluslararası yardım kuruluşlarının temel taleplerinden biriydi. Erez, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in İsrail ziyareti sırasında açıldı.
GEÇİŞ HER GÜN AÇIK OLACAK
İsrail'in Gazze Koordinasyon ve İrtibat Dairesi Başkanı Albay Moshe Tetro, geçişin her gün açık olacağını ve Gazze'ye günde 500 yardım kamyonun girmesi yönündeki hedefe ulaşılmasına yardımcı olmasını umduğunu söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İlk itiraz Avrupa’dan sonra da ABD’den gelmişti! Nedir bu NATO? Önemi Nedir, Nasıl Kuruldu? Türkiye Ne Zaman Katıldı?
Gerilim had safhada! Trump'ın hamlesine karşı misilleme: '2025 ticaret savaşları başladı'
Trump'tan ilginç Putin çıkışı: Tango yapmak için iki kişi gerekir
Trump'ın 1,3 milyar dolarlık katliam planı! Neden yüz binlerce baykuşu vurmak istiyor? Kongre uyardı...
Trump’tan Elon Musk’a Tesla Desteği! Beyaz Saray’da Gövde Gösterisi