hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2024 ABD seçimleri ne zaman? ABD'de başkanlık seçimi tarihi!

    2024 ABD seçimleri ne zaman ABDde başkanlık seçimi tarihi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Tüm dünyanın gözü ABD'de gerçekleşecek seçime çevrildi. ABD'de siyasi tartışmaların ve gerginliklerin gündem olduğu başkanlık yarışı için Demokrat Joe Biden ile Cumhuriyetçi Donald Trump'ın yeniden karşı karşıya gelmesi gündemi yakından takip edenler tarafından sorgulanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Joe Biden ile Donald Trump'ın yarışacağı seçime kısa bir süre kala seçim süreci gergin geçiyor. ABD başkanlık seçimlerine sonra geri sayım başlarken Donald Trump'ın suikaste uğramasıyla birlikte seçim tarihi gündem oldu. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski başkanı ve yaklaşmakta olan seçimlerde Cumhuriyetçilerin adayı olmasına kesin gözle bakılan Donald Trump, Pensilvanya eyaletinin Butler şehrinde Cumartesi günü bir seçim mitingi esnasında saldırıya uğradı. Patlama seslerinin duyulmasının ardından kürsüde Trump'ın sağ kulağını tuttuğu görülürken, sonrasında Gizli Servis görevlilerin koştuğu kameralara yansıdı. Trump, olayın ardından yaptığı açıklamada durumunun “iyi” olduğunu, bir sağlık kuruluşunda muayeneden geçtiğini bildirdi. Savcılık, silahlı saldırganın ve mitinge katılan en az bir kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

     2024 ABD SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

    Tüm dünyanın gözü ABD'de başkan olabilmek için yarışacak Demokrat Partili Başkan Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'un üstünde. ABD başkanlık seçimi, 5 Kasım 2024 Salı günü gerçekleştirilecek. Bu seçim, ABD'nin 60. başkanlık seçimi olacak ve seçmenler yeni başkan ve başkan yardımcısını belirleyecekler​.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow