2.5 milyar insanın tuvaleti yok
19 Kasım Dünya Tuvalet günü öncesi yapılan araştırmalara göre dünyada 2.4 milyar insan temiz ve güvenli tuvalete erişemiyor. Yaklaşık 1 milyar insan tuvalet ihtiyacını açık alanda gideriyor.
19 Kasım Dünya Tuvalet Günü ile, tüm dünyada tuvaletten kaynaklı sorunlarla ilgili farkındalık yaratılması hedefleniyor. Dünya Tuvalet Örgütü’nün girişimi ve Birleşmiş Milletler’in resmi olarak tanıması sonucu 19 Kasım Dünya Tuvalet Günü olarak kabul ediliyor. Dünya Tuvalet Günü’nün kabul edilmesinin en önemli nedenleri, dünyada 2.4 milyar insanın temiz ve güvenli tuvalete erişemiyor olması ve 1 milyar insanın da tuvalet ihtiyaçlarını hala açık alanlarda giderdiği gerçeği.
Tuvalet bozuldu, mahkumlar serbest
Okul tuvaletlerinin temizliği başarıyı etkiliyor
Yılda 2 milyon insan ölüyor
Bugün 7 milyar nüfuslu dünyada 2,4 milyar insan tuvalet ihtiyacını oldukça yetersiz hijyen ve fiziki şartlara sahip koşullarda , 1 milyar insan ise tamamen açık alanlarda karşılıyor. Hijyensiz ortamlarda enfeksiyon kaparak ölen insan sayısı ise yılda 2 milyonu buluyor. Türkiye'nin de en çok bilinen çamaşır suyu markası Domestos da küresel çalışmalarıyla bu soruna dikkat çekiyor. Şirket, 2020 yılına kadar 25 milyon insanın iyileştirilmiş tuvalete erişimini sağlamak için çalışmalar yürütüyor.
UNICEF ile ortak çalışma
Domestos ve Unilever Vakfı, UNICEF ile küresel ortaklığı çerçevesinde tuvalet ihtiyacını açık alanda karşılayan toplumlarda, ailelerin kendi tuvalet ve el yıkama ünitelerini inşa etmesini destekliyor. Hindistan’ın dört bölgesinde kurduğu Domestos Tuvalet Akademileri (DTA) ile yerel girişimcileri, sürdürülebilir yeterli tuvalet tesisleri kurmak konusunda eğitiyor ve destekliyor. Domestos, ayrıca, Vietnam, Güney Afrika, Endonezya, Orta ve Doğu Avrupa ile beraber Türkiye’de de hijyen eğitimlerini ve tuvaletlerin inşası ile onarımlarını içeren okul programları yürütüyor.
Türkiye'de 10 bin okula ulaşacak
Türkiye’de de bu konuda önemli çalışmalar yürüten Domestos, son olarak 2016 yılında başlattığı Okullara Domestos Bağışı projesi ile; yıl sonuna kadar 10.000 okula ulaşmayı hedeflerken, 3 yıl olarak planlanan proje sonunda toplamda 600 ton Domestos’un, tüm devlet ilk ve ortaokullarına gelen talep sıralamasına göre ulaştırılmasını hedefliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Oval Ofis'te Trump Dokunuşları: Neleri Değiştirdi? Biden’ın Gidişini Beklemedi…
Elon Musk, TikTok'a talip olacak mı? Trump’tan yeni açıklama geldi…
Melania Trump’ın şapkasının ardındaki sır… Tasarımcısı konuştu: Ben de bilmiyordum!
ABD’de evcil hayvan mamaları için kuş gribi uyarısı
O ülkedeki yeni salgın doğrulandı! Ölümcül virüs alarmı: Tedavisiz ölüm oranı yüzde 88…