161 milyon yıllık! Bilinen en eski kurbağa yavrusu fosili keşfedildi

Çin ve Arjantin'den araştırmacılar, Arjantin'in Santa Cruz eyaletinde, Jura döneminden kalma 161 milyon yıllık dev kurbağa yavrusu fosili keşfetti.
Kumtaşına gömülü halde bulunan kalıntıların oldukça iyi korunduğunu belirten uzmanlar, iribaşın kafatası, omurgası hatta göz ve sinirler gibi bazı yumuşak dokularının da bozulmadan kaldığını ifade etti.
Çalışmanın yazarlarından Maimonides Üniversitesinden biyolog Mariana Chuliver, fosilin, kayıtlara geçen en eski kurbağa yavrusu fosili olduğunu dile getirerek, "Bu sadece bilinen en eski iribaş fosili değil, aynı zamanda en iyi şekilde korunmuş olanı. Bu da canlının beslenme ve yaşam tarzını anlamamızı sağlama açısından oldukça önemli." dedi.
İribaşın soyu tükenmiş "notobatrachus degiustoi" kurbağa türüne ait olduğunu ifade eden Chuliver, yavrunun anatomisinin, bugünün kurbağa türlerinden bazılarına çarpıcı şekilde benzediğini belirtti. Chuliver ayrıca, 16 santimetre uzunluğundaki fosilin, kurbağaların evrim sürecine ışık tutabileceğini kaydetti.
Keşfin detaylarına "Nature" dergisinde yer verildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!