"15 yaş altı 15 bin dul var"

Tahran Şehir Konseyi Üyesi Şehrbanu Emani, İran'da ülke genelinde çocuk yaşta evlendirilmiş daha sonra boşanmış 15 yaş altı 15 bin kız çocuğunun olduğunu belirtti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İran Öğrenci Haber Ajansı ISNA'nın haberine göre, başkent Tahran'daki Şehit Beheşti Üniversitesi'nde ikincisi düzenlenen "İran'ın Başarılı Kadınları Milli Kongresi"nde konuşan Emani, ülkedeki kadınların sorunlarına değindi.
İran'da 8 Mart'ta kadınlara polis müdahalesi: Gözaltılar var
Emani, İran'da kadınların haklarını kısıtlayan bazı kanunlar olduğunu ancak bu kısıtlamaların kaldırılacağını umduğunu dile getirerek, "Ülkede 15 yaş altı 15 bin dul var." dedi.
Kadınların ülke ekonomisine katkısının oldukça önemli olduğunu vurgulayan İranlı yetkili, ülkede kadınların ekonomiye katkısının daha da arttırılması gerektiğini ifade etti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Lüksemburg'da bu soruya yanıt aranacak: AB, ABD'nin tarifelerine misillemede bulunacak mı? "Küresel ticaret sisteminin paradigma değişimi"
Küresel piyasalar kırmızıya döndü, Trump vergileri ‘ilaç gerekli’ diyerek savundu! 'Ekonomik nükleer kış' uyarısı…
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru! Aylar sonra en büyük saldırı...
Trump'ı ölümle tehdit etmişlerdi! Uyarı geldi
2 hafta önce taburcu olan Papa’dan sürpriz: Aziz Petrus Meydanı'nda halkı selamladı