hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    11 EYLÜL SALDIRISI NE ZAMAN OLDU? 11 Eylül saldırılarında kaç kişi öldü, saldırı hangi yıl oldu?

    11 EYLÜL SALDIRISI NE ZAMAN OLDU 11 Eylül saldırılarında kaç kişi öldü, saldırı hangi yıl oldu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    ABD'nin terörle mücadelede önemli kararlar almasına neden olan ve ülke tarihinin en büyük terör saldırılarından biri olan 11 Eylül saldırısında birçok kişi yaşamını yitirmişti. Olayın üzerinden yaklaşık 23 yıl geçmesine rağmen anma törenleri gerçekleştirilmeye devam ediyor. Peki, 11 Eylül saldırısı ne zaman, hangi yıl oldu? 11 Eylül saldırılarında kaç kişi öldü?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’de meydana gelen ikiz kule saldırılarının üzerinden 23 yıl geçti. Saldırılarda hayatını kaybedenler her yıl törenlerle anılıyor. Peki, tam olarak saldırılar nasıl oldu, o gün neler yaşandı?

    11 EYLÜL SALDIRISI NEDİR, NE ZAMAN OLDU VE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

    11 Eylül 2001 günü Amerika Birleşik Devletleri'nde iç sefer yapan 4 yolcu uçağı, El Kaide üyesi 19 kişi tarafından kaçırıldı.

    Önce iki uçak New York'ta bulunan Dünya Ticaret Merkezi'nin sırasıyla kuzey ve güney kulelerine çarptı. İki saat içinde 110 katlı iki bina da çöktü.

    Kaçırılan üçüncü uçak, American Airlines'ın 77 sefer sayılı uçuşu, Virginia eyaletindeki Amerikan Savunma Bakanlığı karargâhı Pentagon'a çarptı. Saldırı sonucunda binanın batı cephesinin bir kısmı yıkıldı.

    Kaçırılan dördüncü uçak ise başkent Washington'ı hedeflemişti. Ancak yolcuların teröristlere müdahalesi sonrası uçak, Pensilvanya'da düştü.

    Saldırılarda Uçaklardaki 19 hava korsanı da dahil 2 bin 996 kişi hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    11 EYLÜL SALDIRISI GÖRÜNTÜLERİ

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow