Portekiz'de “Sol Birlik" merkez sağ azınlık hükümetini düşürdü

İki hafta önce Portekiz'de kurulan sağ azınlık hükümeti, programının “Sol Birlik" bloku oyları ile reddedilmesi ile düştü.
Pedro Passos Cohelho'nun partisi 4 Ekim de yapılan seçimlerden birinci parti olarak çıkmış, parlamento çoğunluğu olmamasına karşın Devlet Başkanı Anibal Cavaco Silva tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.
Geçen hafta sosyal demokrat Sosyalist Parti (PS) ve Portekiz Komünist Partisi (PCP) öncülüğünde oluşturulan 'Sol Birlik Koalisyonu' yeni kurulan sağ azınlık hükümetinin 'tasarruf paketi'ne oy vermeyerek düşmesine neden oldu.
Portekiz'de en kısa ömürlü hükümete başkanlık eden Pedro Passos Cohelho 2011-2015 yılları arasında çoğunluk hükümetinde Başbakan olarak görev almıştı.
Devlet Başkanı Anibal Cavaco Silva'nın hükümeti kurma görevini ya Sosyalist Parti Başkanı Antonio Costa'ya vermesi, yada yeni bir erken seçime kadar azınlık hükümetinin görevde kalmasını isteyebileceği belirtiliyor.
Sosyalist Parti ve Komünist Parti tarafından oluşturulan Sol Birlik AB'nin bütçe disiplini kurallarına uyacağını deklare etmesine karşın piyasaların endişeli olduğu ve borsanın dünkü yüzde 4'lük düşüşünden sonra düşmeye devam ettiği görülüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Piyasalar kıpkırmızı! Trump ne yapmaya çalışıyor? Yunus Paksoy yazdı
HABER... Hayalleri suya düştü: Netanyahu'ya soğuk duş
İsrail terörü hız kesmiyor! 70 yaşındaki Filistinliyi döverek öldürdüler
Dünyanın en zengin şehirleri listesi belli oldu! Raporda Türkiye detayı: 40 bin 200 dolar milyoneri var…
Elon Musk ve Donald Trump arasında görüş ayrılığı mı? “Tarifeleri geri çekmesini istedi” iddiası…