Bu virüs telefonun bataryasını patlatıyor

Kaspersky Lab tarafından tespit edilen Trojan.AndroidOS.Loapi isimli virüsün akıllı telefonların bataryasının patlamasına yol açtığı açıklandı
Kaspersky Lab’ın internet sitesinden yapılan açıklamada cep telefonlarının bozulmasına neden olan Trojan.AndroidOS.Loapi isimli yeni bir virüsün keşfedildiği belirtildi.
Sputnik'in haberine göre, DDos saldırıları gerçekleştirebilen virüs, sanal para alımı yapıp kullanıcıya çok sayıda reklam da gönderiyor. Virüs, ayrıca giden ve gelen kısa mesajları kontrol edebiliyor, hatta antivirüs programlarını silebiliyor.
Virüsün cihaza bulaşmasına ise kötü amaçlı reklam sayfalarına girilmesi neden oluyor. Bu reklamlar genel olarak kullanıcıların karşısına bir antivirüs programı indirilirken ya da erişkinlere özel uygulamaların kullanımı sırasında çıkıyor. Cep telefonundaki antivirüs programının virüsün çalışmasını engelleme girişimlerinde de cihazın ekranı bloke oluyor. Cep telefonu virüsün yarattığı sorunlar nedeniyle kendini birçok kez yeniden başlatıyor ve nihayetinde bozuluyor.
Kaspersky uzmanları, bir cep telefonunun bataryasının virüsün bulaşmasından iki gün sonra patladığını da aktarıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA: WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? 28 Şubat 2025 WhatsApp mesajlar neden gitmiyor, erişim sorunu düzeldi mi?
Yapay zeka ile ilgili çarpıcı açıklama: 20 yıl içinde tedavisi olmayan hastalık kalmayacak!
Instagram yeni güncellemeyi duyurdu: DM'ler için sunduğu yeni özellikler dikkat topladı
Merakla bekleniyordu! iPhone 16e'nin fiyatı bakın ne oldu!
iOS 18.3 güncellemesi özellikleri: iOS 18.3 güncellemesi neler getiriyor?