Yeni gezegen keşfi büyük heyecan yarattı | NASA 7 yeni gezegene dikkat çekti
NASA 7 yeni gezegen keşfini duyurdu. Yeni gezegen keşfi bilim çevrelerinde büyük heyecan yaratırken, şu an bu gezegenlere ulaşmak mümkün değil. "Evrende başka canlılar var mı?" sorusuna yanıt arayanlar şu an için beklemek zorunda. Bu gezegenlerden 3'ü yaşanabilir bölgede yer alıyor. Şimdilik bu konuda atmosferlerinde yapılacak incelemelerle yetinmek zorundayız. NASA'nın yeni gezegen keşfi sonrasında dünyaca ünlü arama motoru Google, özel günlerde hazırladığı doodle'lardan bir yenisini 7 yeni gezegen için hazırladı.
NASA yeni gezegen keşfi ile büyük heyecana neden oldu. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi Başkanlığı (NASA) 7 yeni gezegen keşfine göre bu gezegenlerden bazıları 'yaşanabilir' olabilir. Bir grup uzay bilimcinin 39 ışık yılı mesafede yer alan bir yıldızın yörüngesinde 7 gezegen bulunduğunu açıkladı ve bu gezegenlerden bazılarının yaşanabilir bölgede olduğu belirtildi. Yeni gezegen keşfi hem bilim çevrelerinde, hem de insanlarda büyük bir heyecan yarattı. "Dünyada yalnız değil miyiz?" sorusuna yanıt arayan ve UFO'ların varlığını sorgulayan insanlar yeni gezegen sonrasında gelecek araştırmalara dikkat kesildi.
Bilim dünyası yıllardır koca evrende yaşayan tek canlıların Dünyamızda yaşayanlar olup olmadığını merak ediyor, araştırmalar yapıyordu. NASA'nın yeni gezegen keşfi açıklaması bu nedenle bilim çevrelerinde büyük heyecana neden oldu. Bu gelişme başka canlıların yaşadığını göstermese de, yaşanabilir yeni dünyalar arayışında olanlar için bir umut yarattı. NASA'nın Spitzer Uzay Teleskopu kullanılarak ve dünyada bulunan gözlemevlerinden yararlanılarak tespit edilen yeni gezegenler Dünya'dan 39 ışık yılı uzaklıkta yer alıyor. Bugünki teknolojilerle bu mesafeleri aşarak incelemeler yapmak henüz mümkün değil ancak, yeni gezegen keşfi araştırmacıların yeni projeler üretmeleri için ayrı bir heyecan yarattı.
Ortalama Jüpiter gezegeni büyüklüğündeki sönük bir yıldız olan Trappist-1'in etrafında sıkı bir ağ oluşturan bu sisteme ulaşmak mümkün olmasa da, mesaj göndermek için çeşitli projeler var. Şu anda yeni gezegenlerde yaşam olup olmadığı bilinmiyor. Ancak bu gezegenlerin karasal ve kayalık yapıda olduğu düşünülüyor ve canlı yaşamına olanak verip vermeyeceği konusunda atmosferlerinin daha detaylı araştırılması gerekiyor.
Keşfi yapan Liege Üniversitesi Öğretim Üyesi Michael Gillon ve ekibi, yıldızın etki bölgesinde Dünya'ya benzeyen daha fazla gezegenin olabileceğini ileri sürdü. Trappist-1 sistemine bakıldığında boyutunun Güneş Sistemi'nde yer alan Jüpiter'le aynı olduğu dikkat çekiyor. Dünya'nın boyutlarına göre de yeni sistemdeki gezegenlerin büyüklükleri ya yüzde 25 daha küçük ya da yüzde 10 daha büyük bir yapıda. Gökbilimciler şimdi gezegenlerin atmosfere sahip olup olmadıklarına odaklanmış durumda. Bilim adamları Hubble teleskopu aracılığıyla havada metan gazı ve su arayacak.
Google'dan yeni gezegen doodle'ı
Google bu önemli gelişmeyi boş geçmedi ve eğlenceli bir doodle hazırladı. Özel günler için hazırlanan doodle'da Dünya teleskoptan evreni incelerken, canlı bir gezegen görüyor ve buna odaklanıyor. Burada Dünya'nın baktığı alanda canlı gezegen sayısı artıyor ve Dünya bundan hoşnut oluyor. İşte Google'ın doodle'ı:
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?
2025 resmi tatiller takvimi: 2025 yılının resmi tatilleri hangi günlere denk geliyor?