hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Umut hakkı nedir, ne demek? Umut hakkından kimden faydalanabilir? Bahçeli'nin sözleri sonrası gündem oldu!

    Umut hakkı nedir, ne demek Umut hakkından kimden faydalanabilir Bahçelinin sözleri sonrası gündem oldu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin "umut hakkı" çıkışı ise açıklamasında dikkat çeken konulardan biri oldu. Hukuksal bir terim olarak kabul edilen umut hakkı ceza süreleri devam eden mahkumları kapsayan bir tabir olarak biliniyor. Peki, tam olarak umut hakkı nedir, ne demek? Hukukta umut hakkı ne anlama geliyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, konuşmasının bir bölümünde geçtiğimiz günlerde sarf ettiği sözlerin çarpıtılmaya çalışıldığını ifade etti. Umut hakkı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Bahçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Türkiye'ye getirilirken "her türlü hizmete hazırım" diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini ilan etsin. Bu çağrımı anlamayanlar, saptırmaya çalışanlar oldu. Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız. Yeni yüzyıl yeni hayat temelinde bagajları boşaltalım ve milli hedefleri birlikte yakalayalım.

    UMUT HAKKI NEDİR, NE DEMEK?

    "Umut hakkı" terimi hukuki bir bağlamda kullanıldığında, hapis cezasına çarptırılan mahkumların iyi halleri ve ceza sürelerinin belirli bir kısmını tamamlamaları durumunda, erken serbest bırakılma şansını ifade eder. Bu hak, mahkumların ıslah olma şansını teşvik etmek ve iyi davranışlarını ödüllendirmek amacıyla verilir. Koşullu salıverilme, mahkumun topluma yeniden kazandırılması ve cezanın ıslah edici bir işlev görmesini sağlama amacı taşır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow