hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Surinam nerede, nüfusu ne kadar? Surinam hangi kıtada ve bölgede?

    Surinam nerede, nüfusu ne kadar Surinam hangi kıtada ve bölgede
    expand

    1975’te Hollanda Krallığı’ndan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Surinam yarım milyona yakın nüfusa sahip bir Güney Amerika ülkesi olarak biliniyor. Peki, tam olarak Surinam nerede, nüfusu kimlerden oluşuyor ve ülke hangi bölgede?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaraylı futbolcu Ryan Donk’un da ülkesi olan Surinam uzun yıllar Hollanda Krallığı’na bağlı olarak yönetilmişti. Ülke bağımsızlığını kazanmasının ardından farklı statülerde temsil edilmeye başlandı. İşte Surinam hakkında bazı bilgiler…

    SURİNAM NEREDE, NÜFUSU KAÇ?

    Surinam, resmî adıyla Surinam Cumhuriyeti Güney Amerika'nın Atlantik kıyısında egemen bir devlettir. Güneyde Brezilya, batıda Guyana ve doğuda Fransız Guyanası ile sınırı vardır. 165.000 km²'lik yüz ölçümü ile Güney Amerika'nın en küçük ülkesidir. Surinam'ın nüfusu yaklaşık 566.000'dir ve çoğunluğu ülkenin kuzey kıyısında yaşamaktadır. Paramaribo ülkenin başkenti olup, en yüksek nüfusa sahip kentidir.

    Başlangıçta yerli kabileler ile meskun edilen Surinam 17. yüzyılda Hollanda hakimiyetine girmeden önce Avrupalı kuvvetler ile keşfedilmiştir. 1954'te Hollanda Krallığı'nın kurucu ülkeleri statüsünden biri olmuştur. 25 Kasım 1975'te Surinam Hollanda Krallığından ayrılıp bağımsızlık statüsü kazanmış, yine de Hollanda ile ekonomik diplomatik ve kültürel bağlarını sürdürmüştür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Surinam, kültürel Karayip ülkesi olarak kabul görmüş olup, aynı zamanda Karayip Cemiyeti (CARİCOM)'un da bir üyesidir. Felemenkçe devletin iş dünyasının ve eğitimin resmî dili olmasına rağmen, İngilizce temelli Kreolce bir dil olan Sranan dili de geniş ölçüde kullanılmaktadır. Surinam Avrupa dışında nüfusun yoğunlukla Felemenkçe konuştuğu bir yöredir. Surinam halkı çok sayıda, etnik, dini, dilsel grupları kapsayan, dünyanın en farklı ülkeleri arasındadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow