Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı! İtiraz dilekçesi verecekler dikkat!
2017 sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Kurumun resmi internet sitesinde 17 Mayıs 2017 Çarşamba tarihinde açıklanan sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının ardından adayların itirazda bulunabileceği süre başladı. Sonuçlara itiraz edecek adaylar bu sıralar sözleşmeli öğretmenlik itiraz dilekçesi vermeye hazırlanıyor. İtirazda bulunacak adayların 30 Mayıs'a kadar işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları binlerce öğretmen adayı tarafından büyük bir heyecanla bekleniyordu. Meraklı bekleyiş 17 Mayıs 2017 tarihinde yapılan açıklama ile sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını resmi internet sitesinden açıkladı. 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen atamasının gerçekleştirileceği sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar MEB'in sonuç açıklama sayfasına akın etti. Bu nedenle sayfada büyük yoğunluk yaşandı. Sonuçlara göre 60 ve üzerinde puan adaylar tercih yapabilecekler. Öğretmen adayları şimdi sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılır, ne zaman yapılır gibi sorulara yanıt arıyor.
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları için tıklayın
Tercihler ne zaman yapılacak?
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların sonuçlara itiraz süreci başlayacak. Öğretmen adayları sözlü sınavlar için itirazlarını 22-26 Mayıs tarihleri arasında yapabilecekler. İtirazlar 30 Mayıs'ta sonuçlandırılacak ve 5 Haziran'da kesin sonuçlar ilan edilecek. Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri 10-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve Milli Eğitim Bakanlığı atama sonuçlarını 19 Temmuz'da duyuracak. 1 Ağustos'ta ise öğretmenler için kararnameler gönderilecek.
Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılıyor?
10-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak sözleşmeli öğretmenlik tercihleri yapılacak. 60 ve üzeri puan alan adaylar en çok 20 eğitim kurumunu tercih edebilecekler. Bu tercihler aynı ya da farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasında istenilen öncelikle yapılabilecek. Yine bu tercihler herhangi bir il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne onaylatılacak.
Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” veya “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir. Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.
Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.
Değerlendirmeler neye göre yapılacak?
Öğretmen adaylarının tercihlerinin ardından atama değerlendirmeleri tercihlerin de dikkate alınmasıyla sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.
MEB Atama Takvimini yayımladı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Pestisit nedir, zararları nelerdir? Pestisit zehirlenmesi ne demek?
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?
2025 resmi tatiller takvimi: 2025 yılının resmi tatilleri hangi günlere denk geliyor?